"La Font de la Salut" de Vicent Sanz
8Valoració

La Font de la Salut és un lloc concret en el món, un santuari al cor del Maestrat. En Vicent Sanz ens hi condueix de la mà, compartint amb nosaltres els seus records i vivències per donar-nos a conèixer la seva Font de la Salut.

La Font de la Salut és un santuari que existeix realment, al Baix Maestrat, al nord del País Valencià. Per l’autor d’aquest llibre, en Vicent Sanz, és també és un lloc que forma part de la seves vivències i dels seus records. És per això que el seu llibre, publicat per Edicions Saldonar, ens porta una Font de la Salut molt especial. És la seva Font de la Salut, subjectiva i personal. Com diu l’autor estem al davant d’una “narrativa del jo, una literatura feta de l’experiència vital i de l’experiència estètica, a cavall entre el memorialisme, l’assaig i una imaginació molt personal”. En el llibre s’hi parla del passat, s’hi parla d’història però no des d’un punt de vista fred i distant ja que sempre s’hi amalgama amb els records del que hi va viure en aquell indret l’autor. “La Font de la Salut” és, per tant, memòria, assaig, història i recreació sentimental.

El llibre ens porta també una imatge de “La Font de la Salut” com a espai de celebració, de reunió, un punt de trobada. Això fa que “La Font de la Salut” es converteixi en una reivindicació de la il·lusió de viure, de la cel·lebració, de sentir tot el que ens envolta, de la vida individual i compartida amb els altres.

A través de 24 narracions independents, el llibre de Vicent amb la seva prosa rica sobretot en les descripcions, condueix fàcilment al lector per aquests espais. Malgrat li agafi lluny o sigui li sigui un lloc completament desconegut, en Vicent sap transmetre la importància del lloc, compartir les sensacions que li desprèn i, el més important, desperta la curiositat per conèixer tot allò de primera mà. En cas de què volguéssiu apropar-vos, segurament el llibre de “La Font de la Salut” es podria convertir en una bona guia per conèixer el lloc des del punt de vista d’algú que no us el descriu des de la distància sinó us acompanya compartint un munt de vivències personals.


Editorial: Edicions Saldonar
ISBN: 978-84-937800-5-0
Pàgines: 192 pàgines
Preu: 16 €

Vicent Sanz Arnau (Traiguera, 1966) és professor i escriptor en llengua catalana, i va crear la revista digital Tossal. Després de llicenciar-se en Filologia Catalana ha treballat de professor de secundària i al Servei d'Ensenyament de Català del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya; també ha col·laborat amb l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona i la Junta Permanent de Català. Ha publicat articles de tema històric a Traiguera i Caramella, i de contingut filològic a les revistes Escola Catalana, Llengua nacional i al Butlletí del Centre d'Estudis del Maestrat. Per raons laborals, des del 1994 resideix a Vilassar de Mar.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies