"Estudio en escarlata" de Sir Arthur Conan Doyle
9Valoració

La gran visió de l’editorial Debols!llo queda demostrada en la reedició de la primera novel·la de les aventures de Sherlock Holmes amb una portada que presenta els protagonistes de la nova sèrie de televisió. A més fan un gran regal als seguidors de Sherlock, ja que hi ha una introducció de Steven Moffat, un dels creadors de la sèrie on ens explica la seva fascinació pel personatge i les seves aventures.

Es tracta d’una manera molt interessant de recuperar antics seguidors de Sherlock Holmes i afegir de nous, proporcionant un article més modern i atractiu per a tots els públics, una lectura que farà que avis, pares i els mes “joves” de la casa puguin compartir una afició en comú.

Aquest llibre és una explosiva barreja de crims, suspens, pistes falses i enganys, en el que Sherlock Holmes, el Doctor Watson i l’inspector Lestrade uniran les seves forces per primera vegada per seguir el rastre d’un misteriós assassí en els carrers de Londres.

“Estudio en escarlata” és la primera aventura de Holmes i està dividida en dues parts. La primera recull la reimpressió de les memòries de John H. Watson, doctor en medicina i antic metge militar, una visió en primera persona que evoluciona des del  desconeixement del seu futur company de pis fins a establir una relació d’amistat real i profunda amb en Sherlock i admirar les seves habilitats deductives.  La segona part sota el títol “El país dels sants” ens narra una aventura del famós detectiu; per no explicar més del que caldria només us diré que podreu descobrir que la motivació d’un crim succeït anys enrere recau en una de les més clàssiques venjances.

Pel meu gust, la primera part és imprescindible, ja que veiem en Holmes a traves dels ulls del Doctor Watson. És una idea brillant introduir-lo per mitjà d’un altre personatge, perquè ens el situa sota una llum molt clara, encara que poc objectiva a la llarga. Tots els personatges corals es pensen que tenen el dret de jutjar-lo i etiquetar-lo sense conèixer-lo a fons.

La prosa de Conan Doyle és exquisida, molt fluida i les seves trames són el suficientment rebuscades per enganxar el lector i crear en aquest un cert sentiment de complicitat amb en Sherlock, amb totes les seves peculiaritats incloses i amb en Watson i el suplici que devia ser a vegades conviure amb un geni poc sociable i amb manca de tacte en el tema de les relacions socials.

Si espereu trobar “elemental estimat Watson”, el seu barret o la seva pipa, aneu errats, tots aquests elements són posteriors, el que sí que trobareu seran dos companys de fatigues, dos amics que us mostraran el pitjor d’una ment criminal i el millor d’una ment deductiva.


Editorial: DeBols!llo, Mondadori
ISBN: 9788499887103
Pàgines: 160 pàgines
Preu: 7,95 €

Sir Arthur Conan Doyle va néixer el 22 de maig de 1859 a Edimburg i va deixar orfes els seus seguidors el 7 de juliol de 1930 a Crowborough. Metge i escriptor, va establir de forma definitiva la fórmula de la novel·la policíaca, avançada trenta anys abans per Edgar Allan Poe. El seu personatge més conegut, Sherlock Holmes, va gaudir de gran popularitat des de la seva aparició en les seves primeres obres. No obstant això, Conan Doyle va escriure alguns llibres amb un marcat caràcter històric, i, al final de la seva vida, va conrear també el gènere de la ciència ficció i va publicar un escrit sobre l'espiritisme, influït per la mort del seu fill i per la seva experiència viscuda com a soldat ras en la I Guerra Mundial.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies