El retorn de Ryan Adams a la solitud de la composició, un cop acabada la seva etapa amb The Cardinals, ens presenta un disc petit, tranquil i intimista que s’enquadra dins el més pur estil americana (música tradicional estadounidenca).

Després de finalitzar la seva relació musical amb The Cardinals i de descansar una mica de l’agitada vida dels escenaris (pateix la síndrome de Menière, una malaltia de causa desconeguda que afecta la oïda interna, provocant vertigen, mareigos, brunzits, nàusees, etc., o sigui una malaltia a la que no afavoreix el ser músic), Ryan Adams torna amb un disc petit, més suau i tranquil que les seves produccions anteriors.

Potser la malaltia ha afectat al disc, perquè aquest resulta un treball íntim, on predomina la guitarra acústica i on un ambient de tranquilitat ho impregna tot. No és un disc que enganxi a la primera, perquè resulta una mica monòton, però a la segona escolta comença a enganxar, et relaxa i passes a escoltar-lo amb un ànim més pausat, que et permet apreciar les lletres i les melodies.

Ashes & Fire” no és un disc que et sorprengui (són tres quarts d’hora d’estil americana pur i dur, sense gaires variacions ni canvis de ritme que et facin parar atenció de nou), però és un bon company de viatge. No molesta, escalfa i et gronxa suaument, deixant una sensació molt agradable.

Dirty Rain“, el primer tema, és una mica resum del que ens acompanyarà a la resta del disc. Un Ryan Adams sobri, senzill i suau, guitarra acústica en mà i predominant la seva veu tan especial i melosa per sobre de la resta. Té un regust dylanià, un toc de country alternatiu que planegen sobre la cançó i sobre el disc en general.

Come Home“, amb la col·laboració de la màgica veu de Norah Jones (també ho farà a “Save Me” i “Kindness“) suavitza encara més el so i acarona l’ànima de l’oient.

Ryan Adams, "Ashes & Fire" (2011)

Do I Wait” i sobretot “Chains of Love” aporten una mica més pop al conjunt, com un airet que t’acarona la cara, et dóna frescura i et despentina suaument. Fa que tota la intimitat del disc sigui una mica més càlida, que no ens deixi freds.

Lucky Now” va ser el single de presentació i personalment em transporta a alguns temes springsteeneans del tipus de l’àlbum “Nebraska“. El piano i la veu d’Adams ens introdueixen la cançó per anar incrementant la intensitat i afegir una suau base rítmica i un altre cop les guitarres acústiques.

Tanca el disc “I Love You But I Don’t Know What To Say“, una preciositat pràcticament nua, on la veu i les paraules de Ryan Adams ens transporten a un món de somnis.

En definitiva “Ashes & Fire” no és un mal disc, en absolut, però no és brillant, tampoc. És una escolta agradable, sense massa pretensions, que relaxa, que acompanya, però que no deixa empremta en l’ànima, en tot cas, només l’acarona una mica.


Llistat de cançons
1. Dirty Rain
2. Ashes & fire
3. Come Home
4. Rocks
5. Do I Wait
6. Chains of Love
7. Invisible Riverside
8. Save Me
9. Kindness
10. Lucky Now
11. I love You But I Don’t Know What To Say

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X