Shakespeare no passa mai de moda i tambpoc no fan aquests germans octogenaris que van arrencar els primers aplaudiments a la Berlinale d’enguany. El seu Cesare és un experiment cinematogràfic, una pel·lícula amb tints documentals on els protagonistes són reclusos reals d’una presó italiana d’alta seguretat.

Cesare deve morire Paolo i Vittorio Taviani

Els veterans directors italians Paolo i Vittorio Taviani han guanyat l’Ós d’Or de la Berlinale amb la seva pel·lícula “Cesare deve morire”, un impactant film, interpretat per presos reals, que trasllada el clàssic de Shakespeare a una presó d’alta seguretat de la Roma actual.

El jurat, presidit per Mike Leigh també ja donat el Gran Premi Especial a “Csak a szél” (Just the wind), de l’hongarès Bence Fliegauf, un centrat en els assassinats xenòfobs de gitanos en aquest país.

L’Ós de Plata al millor director ha estat per a l’alemany Christian Petzold, per “Barbara”, centrada en una doctora assetjada per la Stasi, els serveis secrets a l’antiga Alemanya comunista. El portuguès Miguel Gomes ha guanyat l’Alfred Bauer, en memòria del fundador del festival, amb “Tabu”, una bonica història d’amor rodada en blanc i negre i ambientada a l’Àfrica colonial.

L’Ós de Plata a la millor interpretació femenina l’ha guanyat la congolesa Rachel Mwanza, pel seu paper de nena soldat africana al film “Rebelle“. El premi al millor actor ha estat per al danès Mikkel Boe Folsgaard, pel seu paper a “En kongelig affære” (A royal affair), sobre amors palatins en temps de la Il·lustració on intepreta el rei de dinamarca Christian VII. “En kongelig affære” (A royal affair) també s’ha endut el premi al millor guió.

El jurat ha sorprès també els presents donant una menció i un Ós de Plata especial, fora de programa, a la directora suïssa Ursula Meier, per” L’enfant d’en Haut“.

Podeu trobar tota la llista de premis en aquest link.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X