Young Adult
7Valoració

Ja és oficial. Com més lletja es posa la Charlize Theron més atractiu resulta el personatge que interpreta. Si amb “Monster” es va endur un Oscar “maltractant” la seva imatge, amb “Young Adult”, que s’estrena aquest divendres, ho borda enlletgint el seu interior.

Young Adult és la nova proposta de Jason Reitman, director d’Up in the Air i també de Juno, film guanyador de l’Oscar al millor guió original l’any 2008. Jason Reitman s’associa de nou en Young Adult amb la revelació d’aquell 2008, l’ex striper Brook Busey, coneguda internacionalment com la guionista Diablo Cody, per donar-li la volta a la truita. Tots dos junts, amb la paella ben agafada pel mànec, des-estructuren tal Ferran Adrià la recepta de Juno amb uns resultats encara més àcids. Si a Juno la protagonista madurava de forma prematura, a Young Adult és tot just a l’inrevés.

Mavis Gracy és una escriptora de novel·les romàntiques per a joves, d’aquelles que als Estats Units tenen gènere propi. Novel·les per a “Young Adults” les anomenen. Mavis, que va viure una joventut plena de popularitat, ja fa temps que ha deixat els 20 enrere, fins i tot els 30, però ningú ho diria. Encara és comporta com una adolescent, i això a la seva edat és frustrant. Un dia rep la noticia de que el seu xicot de l’institut (Patrick Wilson), que ara ja és un home feliçment casat, ha estat pare. De sobte se li encén la bombeta i arriba a la conclusió de que per treure’s la frustració no hi ha bastant amb tremendes borratxeres i solitàries ressaques. Agafa la maleta i el seu gosset i regressa al seu poble, Mercury, amb la intenció de reconquistar el seu ex.

Charlize Theron a "Young Adult"

“Un personatge horrorós, una mala truja passiva agressiva que malbarata odi, que és brutal amb la gent i tot i així resulta humana i molt divertida”. Així defineix en Jason Reitman, s’ha de dir que de forma molt encertada, a la protagonista del film. Un personatge tan insuportable com atractiu i modern. Un encert per part de la Diablo al ficar en la coctelera amb la que crea els seus personatges, dos ingredients que no acostumen a “beure’s” junts, feminitat i immaduresa, entesa aquesta des de la besant més “rasca-ous”, la fins ara vista en exclusiva en personatges masculins made in Todd Phillips, Judd Apatow o els germans Farrelly. Sembla que la visió de la dona en el cinema està seguint l’evolució marcada per la televisió amb unes anti-heroïnes cada veda més nombroses i també més “anti”. Vet aquí Nurse Jackie o Iluminada. Una revolució en la que també ha ficat mà la pròpia Diablo Codi amb United States of Tara.

Patrick Wilson i Charlize Theron a "Young Adult"

Un encert de personatge, com deia, interpretat per una Charlize en estat de gràcia, que pràcticament aguanta tot el pes del film, tot i estar ben acompanyada d’un “so cute” Patrick Wilson i un “so correct” Patton Oswalt (Unites States of Tara).

Jason Reitman per la seva banda fa una bona feina sobretot alhora de retratar el personatge de Mavis. La presentació del personatge, així com la plasmació dels seus rituals, són molt més que dignes. Malauradament de vegades l’acció esdevé descaradament melodramàtica. I és que la por d’en Reitman s’ensuma alhora de recrear-se en el costat més lleig de la protagonista, com si la seva humanitat s’hagués de perdre si Reitman no estigués al tant de reforçar-la. Sr.Reitman, no calia, però no ho tindrem en compte.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X