Infierno Blanco
6Valoració

Liam Neeson és el principal reclam d’aquest drama d’acció dirigit per Joe Carnahan, una història de supervivència, un drama amb tocs de terror real que sorprèn perquè va més enllà del que s’esperaria llegint el seu argument però que es veu limitat per un ritme irregular.

Un grup de buscadors de petroli pateix un accident d’avió a Alaska i queda atrapat al mig d’un desert blanc. La lluita per la supervivència no es limitarà a trobar refugi i aliment en un entorn altament hostil ja que un grup de llops estan disposats a acabar amb les vides dels protagonistes.

Carnahan dirigeix una història que s’allunya amb encert de la típica proposta de supervivència en un entorn difícil contra un depredador. Si en altres pel·lícules el que tindríem són ensurts gratuïts i ficticis, a Infierno Blanco tenim moments de por i desesperació real, una lluita aferrissada per sobreviure, per escapar dels elements, de la neu i dels llops que reclamen el seu territori. Es tracta d’una història reflexiva, que retrata a un grup d’homes en una situació límit, que cada un afronta de manera diferent però tots amb la certesa que la mort és difícil d’evitar. Amb un transfons filosòfic, Infierno Blanco alterna llargues converses i reflexions en primera persona amb contundents escenes d’acció, rodades sense concessions, de manera seca, tan fredament com l’escenari en que transcorre la producció. Aquesta alternança és la principal virtut de la pel·lícula però també el principal problema perquè la narració té un ritme massa irregular i es veu freqüentment interrompuda pels pensaments en primera persona del protagonista.

Infierno Blanco Liam Neeson

Liam Neeson és el protagonista principal d’una pel·lícula que ho té tot per ser més coral però que decideix centrar tota l’atenció en el personatge que Neeson interpreta. Es tracta d’una persona torturada després de patir una gran pèrdua personal que l’empeny a menysprear la pròpia vida. Només quan aquesta està en veritable perill es veu empès a lluitar per ella i a ajudar als altres a sobreviure. És un líder natural que organitza i dirigeix al grup, a qui tothom respecta i escolta,en un paral·lelisme clar amb el mascle alfa de la manada de llops. Al seu costat, actors com Dermot Mulroney, Frank Grillo o Joe Anderson donen vida a personatges interessants però que són massa arquetípics, poc profunds i tenen una evolució que resulta predictible.

Infierno Blanco és una pel·lícula ben construïda, una aproximació diferent a les històries de supervivència que mescla acció i reflexió en dosis poc equilibrades i que agradarà als que busquin històries crues, amb acció però també amb moments d’introspecció.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies