Sílvia Utgés, una de les periodistes més importants del país encara una entrevista amb el President del Govern amb el repte de fer-li una pregunta compromesa. Després de l’èxit teatral de la passada temporada a La Villarroel, “Desclassificats”, es prepara per fer el salt a la petita pantalla.

Després de l’èxit teatral de la passada temporada a La Villarroel, “Desclassificats“, de l’autor i dramaturg català Pere Riera, es prepara per fer el salt a la petita pantalla. Abel Folk, actor i director de la TVMovie explica el per què d’aquesta adaptació, “és un procés natural i bastant lògic, era una obra de teatre que connectava molt amb el públic, i d’una manera molt coherent amb l’actualitat més rabiosa de noticiari. Els responsables de TV3 havien vist la funció i es va anar cristal•litzant la idea entre nosaltres, Focus i la cadena”.

"Desclassificats" Emma Vilarasau, Abel Folk i Toni Sevilla.

Els protagonistes de la TVMovie són els mateixos que els de l’obra teatral, Emma Vilarasau, Toni Sevilla i Abel Folk, a més a més, hi haurà algunes incorporacions que no van ser presents a La Villarroel, la Bruna (Clàudia Pons) la filla de la periodista, l’Enric (Jordi Brau), el marit de la periodista i en Santi (Dafnis Balduz), un secretari personal de la periodista.

“Desclassificats” explica com una de les periodistes més importants del país, Sílvia Utgés (Emma Vilarasau), s’enfronta a un dels reptes més compromesos amb què s’ha enfrontat mai: entrevistar en directe, en horari de màxima audiència, el president del Govern, Víctor Bosch (Toni Sevilla), i preguntar-li si són certs els rumors que circulen per les redaccions d’alguns mitjans sobre unes suposades fotografies que demostrarien la seva implicació en un cas de corrupció de menors.

"Desclassificats" Emma Vilarasau, Abel Folk i Toni Sevilla.

Aquell mateix dia la Bruna, la filla de la periodista, és detinguda per la policia acusada de narcotràfic. El secretari de premsa del president, en Càceres (Abel Folk), pressiona la Sílvia perquè valori si ha de fer o no la controvertida pregunta. La periodista sempre ha presumit de la seva integritat professional, però ara la llibertat de la seva filla està en joc.

Després de dues setmanes de rodatge, han obert les portes del plató i La Finestra Digital no ha faltat a aquesta cita. El plató situat a Barcelona recrea un estudi televisiu, on tindrà lloc l’entrevista entre la Silvia Utgés i el president d’un país imaginari, Víctor Bosch.

Emma Vilarasau, no creu que hi hagi paral•lelismes entre el seu personatge, Sílvia Utgés i la directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, “és una gran professional, una dona forta, intel•ligent, incisiva i la Sílvia també ho és, però té altres coses que la diferencien de la Mònica. La Sílvia és una dona rígida amb unes convencions moltes fortes, és d’aquelles persones que pensa que tot ho fa bé i que la raó és una i que la justícia és una i que d’aquí no es pot moure”. Folk defineix el seu personatge, el Càceres, com “un instrument que necessitat el poder per garantir la governabilitat”.

"Desclassificats" Emma Vilarasau, Abel Folk i Toni Sevilla.

El fet d’explicar l’entrevista des de sis punts de vista diferents ens ajuda molt com a element dramàtic per reforçar els efectes de tensió que poden estar vivint els nostres personatges principals” explica el director de la pel•lícula Abel Folk.

Emma Vilarasau des del seu comiat a ‘Ventdelplà’ s’ha centrat en el teatre i ha volgut remarcar que ha estat una gran temporada de teatre perquè hi ha hagut molts musicals, sobretot un ‘Els Miserables’. “El teatre no va molt malament, el sector està en crisi igual que els altres, tot i la notícia que és va donar dels 2,8 milions d’espectadors, el teatre està en crisis”.

La TVMovie s’ha rodat a Barcelona, al plató que hem visitat on hi ha el decorat de l’estudi televisiu on transcorre l’entrevista, la sala i el despatx presidencial, la casa de la periodista, la comissaria i alguns exteriors que també s’han rodat a diferents punts de Barcelona. Joan Riedweg, director de la pel•lícula ha afegit que “s’ha buscat no identificar la ciutat on transcorre l’acció”.

"Desclassificats" Emma Vilarasau, Abel Folk i Toni Sevilla.

Per acabar Abel Folk ha elevat el treball del seu equip: “poder fer una tirada de nou minuts és molt complicat, existeixen múltiples problemes, de so, de llum… tot això només és pot fer tenint un “equipazo” i no només això, sinó que ha de ser una gent que entén el codi que estem parlant, que entén que els hi demanarem nosaltres i que accepten arriscar-se a jugar a això”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X