Reencuentro
8Valoració

L’obra d’aquest jove talent no te desperdici. L’editorial La Cúpula ho sap i desprès de “Valentín”, ara continua confiant en ell i publica la seva darrera novel·la gràfica, “Reencuentro”. Un encert garantit.

Pascal Girard va néixer al Canada l’any 1981 i de la seva afició a pintar les llibretes de l’escola en va fer néixer la seva professió. Afició que comparteix amb el protagonista de Reencuentro, amb qui comparteix també el seu nom. Part de realitat i part de ficció creen una obra molt actual on es reflexa un malson per a gairebé tothom. Una història molt humana on les pors d’uns queden solapades per les dels altres. No se fins a quin punt deu ser autobiogràfica, però la història s’emmarca molt bé en el temps.

Com ens veuran aquells amb qui anàvem a l’escola deu anys després? Aquest és el trauma que afecta al personatge en un obra de diàlegs molt ràpids que aporten un dinamisme molt atraient, i conviden al lector a patir amb el pobre Pascal. De la mateixa manera que podem extreure la part còmica de la història també podem descobrir l’arrel crítica d’una societat centrada en l’aparença i en la necessitat de triomfar per sobre dels demés. Aquesta societat no està destinada a compadir-se dels fracassats. Si a certa edat no s’ha triomfat ja et pots apartar del camí, la següent generació t’avançarà.

Però, una novel·la gràfica no és res sense el seu grafisme, tant particular com les mans del seu creador. La joventut de l’autor contrasta amb la serietat del seu traç ferm i contundent acompanyat només pel blanc i el negre com a marc de les vicissituds de tots els personatges. Cosa que ajuda a centrar-se en la història, creant un compendi perfecte entre traç i guió. Una idea clàssica passada pel sedàs del temps.

Vinyetes de "Reencuentro" de Pascal Girard.

Les pàgines d’aquesta novel·la reflecteixen el caràcter ordenat de Pascal Girard, oferint-nos sis idees a cada una d’elles sense destacar-ne una per sobre de les altres. Totes tenen la mateixa importància i pes en l’obra en si, fet que dona la sensació d’assentament i qualitat des de la primera pàgina fins la darrera.

El títol defineix perfectament l’escènica global. Un “retrobament” en el que el protagonista Pascal es retroba amb el que ell va ser, amb el que és i amb el que voldria ser. Donant per suposat el que els haurà passat a la resta de personatges que trobarem entre les seves planes. Seran encertades les seves suposicions?

Una gran sorpresa. Una obra gràfica rica en empatia, escepticisme i molta “mala llet”. Tota una experiència pels sentits.


Editorial: La Cúpula
ISBN: 978-84-7833-969-3
Pàgines: 116
Preu: 16 €
Guió: Pascal Girard
Dibuix: Pascal Girard

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies