War Horse
6Valoració

Vida d’un cavall podria ser un subtítol perfecte per a la darrera producció de Steven Spielberg, una pel·lícula arriscada que corre el perill de quedar-se a mig camí entre l’aventura èpica i el telefilm de cap de setmana.

La pel·lícula narra la història d’amistat entre el jove Albert i un cavall anomenat Joey i com els seus camins se separen per la Primera Guerra Mundial. El pare d’Albert ven Joey a l’exèrcit britànic i aquí començaran les aventures d’aquest animal, que serà testimoni d’un extraordinari període de la història del segle XX.

Spielberg intenta posar-nos en la pell del cavall protagonista i narrar les seves vivències des dels feliços dies en què és entrenat per Albert. La relació entre ells es forja des del patiment i la necessitat de tirar endavant la granja familiar però es crea entre ells un vincle intens que marcarà tota la història. El director intenta que ens posem a la pell del cavall, intenta humanitzar-lo, no escatimant en primers plans de l’animal i plans detalls d’uns ulls que semblen tenir consciència del que esdevé al seu voltant. Lamentablement, tant la relació d’amistat com la humanització de Joey no acaben de funcionar, la primera per estar poc justificada, la segona perquè és molt difícil que ens posem a la pell d’un animal de la manera que Spielberg vol. Ens sentim molt més propers al cavall quan se separa del seu amo i comença a trobar-se amb gent que reacciona de maneres diferents però que se l’estima, l’ajuda i el defensa. Veient històries com la de la nena i el seu avi o les escenes de guerra és quan sentim que Spielberg retroba el pols narratiu i l’habilitat per provocar emocions en l’espectador.

War Horse Steven Spielberg

El repartiment, molt coral, està correcte però tampoc pot fer molt més amb un guió que no sobresurt. Jeremy Irvine, el noi protagonista, es queda una mica a mitges en el seu personatge. El fet d’haver de recrear un vincle tan fort amb un cavall sembla una prova massa complexa, però cal dir que la relació entre tots dos està basada en tòpics, que en cap cas ajuden a Irvine a l’hora de construir el seu personatge. Actors i actrius com Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston o Emily Watson suporten bé la pel·lícula i aporten una mica de vida a personatges massa esquemàtics, que no molesten o resulten accessoris però que no  perduren a la memòria.

Tot i que amb una realització tècnica excel·lent, War Horse és una pel·lícula menor en la carrera de Steven Spielberg. Representativa de les seves obsessions personals (els contes infantils i la tragèdia de la guerra), el guió parteix d’una història senzilla i poc esquemàtica que no justifica una pretesa èpica que trobem en poques parts del metratge. Una pel·lícula correcta, amb bons moments però que té en el guió un dels seus principals problemes.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies