Lady Almina y la verdadera Downton Abbey
8Valoració

La comtessa Fiona de Carnarvon, després de la gran exposició mediàtica que ha patit la seva família arran de la sèrie Downton Abbey, vol donar a conèixer la veritable història de la família que va viure i continua vivint en el major set de rodatge de la Gran Bretanya, la fabulosa mansió de Highclere Castle, on es roden els interiors i la major part dels exteriors de l’excel·lent sèrie.

Tots els que es deixin enredar per la portada de la novel·la, esperant una bonica història sensiblera, que comencin a oblidar-ho. El que la novel·la ens explica, centrant-se en fets reals i fent servir cartes, fotografies i transcripcions que s’aporten al llibre, és la història d’una família noble durant tres generacions, entre el quart i el sisè Comte de Carnarvon. Però el que ens interessa és realment el cinquè, un home viatger, inconstant i egocèntric, que estirava més la ma que la màniga fins que el seu pare mor i s’ha de fer càrrec de tot. Poc després es va casar amb Almina: ell aportava el títol i ella els diners.

La protagonista de la nostra història és Lady Almina, una jove d’orígens poc clars que es casa amb el cinquè Comte de Carnarvon. La història, repleta d’anècdotes de la família, se situa a la mansió de Highclere Castle, un personatge omniscient que no parla però que no deixa indiferent.

La narració segueix de manera lineal, sense grans salts en el temps, la història de la família, que transcorre en les èpoques Victoriana i Eduardina i es veu afectada a partit del 1914 per la Gran Guerra. Una història on hi ha molts relats de la guerra en boca de pacients, treballadors de Highclere i en cartes de familiars d’Almina que hi van participar. Algunes d’elles les podem identificar en el propi llibre, ja que hi ha un recull de fotografies familiars i de documentació de l’època.

L’actual comtessa, lady Fiona, ressalta el paper d’una dona, lady Almina, de classe alta però decidida a ajudar als altres i afrontar les situacions més difícils amb la millor de les actituds. Una dona, a la meva manera de veure, admirable, ja que en la novel·la es palpa la seva força vital i la seva fortalesa. Una dona que no s’arruga enfront els obstacles. Deixant en aquest cas, al seu marit, Lord Carnarvon, un dels descobridors de la Tomba de Tutankhamón, en un segon pla. Tot i la gran personalitat d’alguns d’ells, no és fàcil identificar-se amb els protagonistes, ja que afortunadament molts de nosaltres no hem patit una guerra ni les seves conseqüències. Però el que si ens dona és un alè d’optimisme en front les adversitats i la necessitat de fer-nos madurar per caminar amb pas segur per la vida.

La lectura d’aquest llibre és com obrir un diari d’alguna generació anterior a la nostra: entre les seves planes pots descobrir no tan sols els fets que tenien lloc, sinó que a més pots anar descobrint els seus sentiments i les seves inquietuds.

Molt recomanable pels amants de la història, sobretot els amants de la història de Gran Bretanya. Una història que enganxa, que va madurant a mesura que passes pàgines i que gràcies a la sèrie de televisió, facilita molt la visualització de les escenes, ja que coneixem l’espai físic on succeeix.


Editorial: Suma
ISBN: 9788483653050
Pàgines: 350 pàgines
Preu: 18 €/ 9,99€ (e-book)

Lady Fiona Carnarvon es va convertir en la senyora de Highclere Castle –escenari de la exitosa sèrie Downton Abbey – fa vuit anys. En aquest període de temps ha arribat a sentir fascinació per la interessant historia de Highclere i per les extraordinàries persones que hi han viscut al llarg dels segles. Però una persona en particular va captar l’interès de Fiona, lady Almina, la cinquena comtessa de Carnavor.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies