Yo, Jennifer Strange, la última cazadragones
7Valoració

Amb només quinze anys, Jennifer Strange òrfena i criada en el convent de la Sagrada Ordre de les Benaurades Dames de la Llagosta, és la precoç directora de Kazama, una agència de col·locació per a mags i endevins que està a punt de fer fallida, ja que el treball és escàs i posseir el do de fer sortilegis sembla no importar a ningú, abans gaudien dels favors dels reis i ara, els bruixots desencallen canonades i reparen instal·lacions elèctriques.

Ha de tractar dia a dia amb tota mena de mags, especialment els més egocèntrics i primmirats. Els mags són persones classistes que han anat a menys i mantenen tota la seva petulància, encara que són gent d’honor i respecten les normes.

Si el que busqueu en aquesta novel·la és més “Harry Potter” aneu força errats, en aquesta novel·la el món de la màgia és representat com molt proper i molt humanitzat. És regeix per problemes mundans com pagar un lloguer o tenir feina. És un dels punts més atractius de la mateixa, amb uns personatges pròxims que s’allunyen totalment de la idea de la màgia negra o les arts fosques, el que hi ha és el bé i el mal, bons mags i mags dolents. El problema rau en la personalitat de cada un.

Si busqueu una màgia de varetes i escombres aquí no la tindreu, la màgia és poderosa, és el destí, la casualitat, la sort o fins i tot les coincidències. Tots tenim una mica de mags en el fons. El món funciona prou bé, no obstant això alguna cosa està canviant. Alguns endevins comencen a tenir premonicions sobre un últim drac, i en l’ambient s’intueix un nou alè: l’arribada d’una màgia extraordinària, alhora que el nom de Jennifer Strange comença a habitar els somnis dels mags.

El més interessant de la història és com un titellaire fa rondar a tothom en busca de un fi superior. Una noia que no era ningú, que treballa per aconseguir ser una ciutadana lliure, acaba sent una personalitat i en les seves espatlles recau la responsabilitat última. Els personatges i les situacions són molt divertides, esbojarrades i en alguna situació sense solta ni volta, però són entranyables. Encara que com en tota història sempre hi ha el personatge detestable i repel·lent. Una història una mica juvenil però amb un rerefons més madur.

Molt indicat per aquells que vulgueu passar una molt bona estona i no tingueu vergonya si us enxampen mentre llegiu amb un somriure als llavis. Recordeu, la màgia és dins vostre.


Editorial: Duomo Ediciones
ISBN: 9788492723447
Pàgines: 264 pàgines
Preu: 18 €

Jasper Ffordeva néixer el 1961. Ha estat assistent de càmera en diverses pel·lícules, entre elles Goldeneye, La màscara de la Guineu i El Parany. El 1990 va començar a escriure i el 2001 va publicar la seva primera novel·la, El cas de Jane Eyre, que va tenir un èxit immediat i va resultar ser el primer lliurament d'una sèrie d'històries el protagonista principal és la detectiu literària Thursday Next. Fforde, a més, també és l'autor de Nursery Crimes i Shades of Grey.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X