Carlos Latre - Yes, we Spain is different
8Valoració

Carlos Latre torna amb una nova versió de l’espectacle amb el que porta 9 mesos triomfant, una versió que aprofita totes les virtuts de l’artista i adapta la història a les realitats més actuals del nostre país.

Yes, we Spain is different comença amb un Mariano Rajoy que arriba a la Moncloa i descobreix, dintre d’una capsa, uns documents que demostren que Zapatero ha venut el país a Alemanya. L’actual president demana ajuda a Esperanza Aguirre i a Gallardón per trobar a la persona que pugui resoldre el problema. L’escollit és Obama, que es compromet a visitar Espanya. El país sencer s’implicarà en la festa de benvinguda i representants de la política, l’esport, l’espectacle i la televisió formaran part de la recepció.

Amb una història que és una mera excusa, l’important d’aquesta obra és l’immens talent de Carlos Latre, capaç d’interpretar a més de 100 personatges, molts d’ells de manera simultània, i fer que omplin un escenari buit, amb l’excepció d’una pantalla on es projecta una senzilla animació que serveix d’escenari a les diferents parts de l’obra. Que la història sigui una excusa o simple fil conductor no vol dir que estigui mal construïda. És una història senzilla però estructurada que serveix a Latre per anar mostrant tot el que passa al país mentre es prepara la visita d’Obama o els plans de dominació de la dolenta de la història, la gran Espe. Tots els elements que es posen en escena al principi es mantenen al llarg de la narració i es van reprenent a mesura que avança l’espectacle, el que dona una idea de l’esforç de Latre i dels dos co-guionistes (David Lillo i Aran Zulaika) per presentar als espectadors una història irreverent però amb coherència interna.

Carlos Latre Yes, we Spain is different

L’espectacle se sosté gràcies al gran talent de Carlos Latre que, incansablement, omple l’escenari de personatges, de cançons i de ball. Latre és un artista polifacètic que domina la imitació a la perfecció però que té una veu suficient per posar-se a cantar i habilitat demostrada per interpretar coreografies mentre a la vegada està en la pell d’una personalitat diferent a la seva. Entre el centenar de personatges que interpreta és difícil destacar un parell però són molt celebrades les imitacions de la Duquesa de Alba, de Pepe Rubianes, Pedro Almodóvar o Iniesta. Són alguns dels personatges que Latre domina a la perfecció i els que no domina, que són molt poquets, tenen un punt divertit i no desmereixen el conjunt de l’espectacle. Latre recorre tots els estaments socials, des de la Monarquia a la televisió més embogida, i no s’oblida de visitar el món de l’esport, la política o la música demostrant que és l’imitador més versàtil que podem trobar ara mateix en un escenari.

Yes, we Spain is different diverteix, tot i que el seu plantejament pot desconcertar una mica al principi. Són 90 minuts en què el públic riu però sobretot es meravella amb les habilitats d’un actor que domina i omple l’escenari com si ens trobéssim davant d’una companyia sencera. El mèrit d’això és inqüestionable i una raó més per decidir-se a passar una fantàstica nit amb Carlos Latre.


Es pot veure a: Teatre Coliseum
Text: Carlos Latre, David Lillo, Aran Zulaika
Intèrprets: Carlos Latre

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies