TV3 ha estrenat una producció que s’allunya dels grans drames o la ficció històrica per fixar la seva atenció en el gènere dels detectius, de les històries senzilles i auto-conclusives, amb personatges amables i amb cert carisma. KMM és una proposta adaptada a la nova realitat de la televisió autonòmica, amb pressupostos més restringits i que, per tant, ha de treure el major rendiment possible a totes i cada una de les seves inversions.

En la presentació de la sèrie, els seus creadors s’esforcen per allunyar-la de les ficcions americanes tipus CSI i, si bé és cert que KMM és molt menys sofisticada i aborda temes més realistes, l’esperit de pertànyer al gènere procedimental és present en tots els aspectes de la producció, tot i que amb un toc local que és d’agrair.

Josep Solé – conegut entre els seus amics com Kubala, per la seva breu carrera al món del futbol- és un detectiu amb força experiència que decideix deixar una feina assegurada en una gran agència per a treballar de manera independent. L’acompanya el Charlie Moreno, antic mosso d’esquadra que s’ha vist en mil i un problemes i coneix bé el carrer. A l’agencia arribarà Helena Manchón, llicenciada en Criminologia, que busca un treball en pràctiques i deixa enrere també una vida més acomodada. Els tres hauran de resoldre casos de tot tipus: homes gelosos, dones enganyades, empresaris que desconfien dels seus treballadors, pares que desconeixen la vida real dels seus fills,…  El dia a dia d’una agència de detectius és imprevisible i el que Kubala, Moreno i Manchón saben és que la veritat té molts matisos i res no és blanc o negre.

La sèrie, produïda per TV3 i Diagonal TV, té una premissa poc original dintre del panorama televisiu i un plantejament basat en històries auto-conclusives i un lleuger desenvolupament de trames personals a mesura que avancen els capítols. S’intenta potenciar els casos setmanals sense oblidar donar als personatges protagonistes un entorn creïble que permeti traçar les seves personalitats. Això es força positiu perquè el contingut dels capítols és lleuger, entretingut i demana poc esforç per part de l’espectador però sense proporcionar-li un producte de baixa qualitat o poca elaboració. El resultat final de cada capítol de KMM és bastant rodó, amb històries que varien en el seu interès però que no resulten avorrides o supèrflues.  Els misteris estan ben tramats i gairebé tots tenen un gir final (no sempre igual d’afortunat) per sorprendre a un espectador que ja espera una resolució típica. L’estructura dels capítols no cansa i deixa amb ganes de seguir veient nous casos d’aquesta singular agència.

KMM Kubala, Moreno i Manchon TV3

La veritable ànima de KMM són els seus tres protagonistes: reals, carismàtics i molt ben interpretats. Jordi Martínez és Kubala, un home experimentat, un professional de la investigació que ha viscut moltes situacions complicades però que encara té una visió positiva de la realitat que l’envolta. Marc Cartes és Charlie Moreno, un detectiu amb un passat complicat i un present encara més complex; marcat per la separació de la seva dona i una vida desordenada, haurà d’organitzar les coses al seu voltant per encabir la seva filla. Núria Gago és Helena Manchón, una noia que deixa una carrera com a metgessa per dedicar-se a la investigació; aportarà una mirada més innocent i nous mètodes mentre intenta que els seus dos companys la respectin. Els tres actors donen vida a uns personatges que en part són estereotips però que tenen particularitats més que suficients per resultar atractius i les relacions entre ells i amb els seus entorns, subtilment dibuixats, serveixen per enriquir les històries de cada capítol.

KMM és una sèrie sense pretensions però molt entretinguda i interessant, que té com a punts forts la naturalitat dels actors i la varietat d’històries i com a principal punt feble la resolució d’algunes de les trames. La sèrie s’emet cada dilluns a partir de les 22:30 (i també es poden recuperar els capítols a TV3 a la carta) i a jutjar per les audiències (al voltat del 17%) l’agència KMM té una llarga vida per endavant.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X