Un bon dia de març 302 presos i els seus guardes desapareixen d’Alcatraz deixant la presó sobtadament buida. No estem davant un fenomen Fringe, estem davant un fenomen Abrams i és que “Alcatraz” és la seva nova sèrie que arriba a FOX.

El 21 de març de 1963 dos policies arriben a la presó d’Alcatraz para participar en el trasllat dels interns a la presó Sant Quintín. Quan arriben a l’illa, es troben el lloc sumit en el més absolut silenci. No hi ha ni rastre dels 302 presos ni dels guàrdies que s’encarregaven de la seva custòdia. Un fenomen Fringe? No, l’inici del misteri central d’”Alcatraz”.

La història salta en el temps fins al San Francisco actual perquè els presoners desapareguts tornen a aparèixer, de manera dosificada i sembla que amb coses pendents a resoldre per mètodes poc dialogants. En el temps actual entraran en escena el trio protagonista d’”Alcatraz”: Rebecca Madsen (Sarah Jones), Diego Soto (Jorge Garcia) i Emerson Hauser (Sam Neill). Madsen és policia en San Francisco i és la primera en creuar-se amb un dels presos reapareguts. Entra en contacte i comença a treballar amb Diego Soto, expert en la història de Alcatraz. Les seves investigacions per l’antiga presó l’acabaran conduint fins a Emerson Hauser, que diu ser membre del FBI.

Alcatraz Fox J.J. Abrams

“Alcatraz” és una sèrie que té inserit en el seu interior l’ADN Abrams amb molta força. La música, les desaparicions i reaparicions misterioses, el viatge narratiu enrere en el temps, aquest dosificar els misteris i les informacions dels personatges, fins i tot les imatges dels personatges que s’han distribuït com oficials se semblen a les que estem acostumats a veure per “Fringe”. Tres també són els protagonistes centrals. Una noia rossa, extremadament vàlida en la seva professió, obsessiva  i amb molt de caràcter, un segon que serveix de suport a la noia i amb un contrapunt divertit i un tercer, que sap molt més que els altres dos junts però que els dossifica la informació per raons concretes i misterioses. Madsen és l’heroïna indomable, Hauser és l’ambigu misteriós i Diego Soto és el friki.

Alcatraz Fox J.J. Abrams

Aquest trio que funciona perfectament a “Fringe” amb la seva química perfecta presenta les seves esquerdes a “Alcatraz”. Potser perquè Rebecca Madsen fa pinta de massa jove o acabada de sortir d’una comèdia romàntica i no acaba d’imposar la solvència que li veiem a Olivia Dunham. Diego Soto tampoc no és Peter Bishop i el pitjor és que malgrat els trajos elegants amb els que ens el vesteixen, un continua veient a Hugo Reyes, amb el seu frikisme encantador i la seva lògica especial caminant per la platja de “Lost”. Però el màxim problema de la parella ha estat que la manera de fer-los coincidir i mantenir-los junts en el primer capítol ha estat massa forçada i massa poc creïble. El tercer en discòrdia és Emerson Hauser interpretat per Sam Neill. Emerson és el que controla el cotarro, ell ho sap tot i explica el que vol, quan vol i de la manera que vol. En els primers capítols el seu és el personatge amb més matisos i ara com ara, el més interessant per descobrir totes les seves secretes intencions.

Alcatraz Fox J.J. Abrams

Alcatraz”, té una estructura narrativa d’una banda amb capítols autoconclusius pel que respecta a la història del pres concret de la setmana, mentre que per altra banda hi ha una trama global, el misteri de la desaparició de tots els que havien aquell dia dins de la presó,  que ens aniran dosificant amb comptagotes. Per suposat les històries “independents” estan prou connectades entre si per mirar d’enganxar i formar part del degoteig de pistes central mentre impliquen al trio protagonista de manera més o menys personal. La dinàmica de la sèrie, per tant, té més a veure amb “Fringe” que amb “Lost“. Durant l’episodi s’atraparà el fugitiu i es resoldran algunes preguntes i se’n podran obrir d’altres. Els casos però no tenen el desenvolupament tant intens com a “Fringe”. Ens els primers episodis d’”Alcatraz” tot sembla relativament fàcil o ells especialment hàbils per descobrir i atrapar al pres amb molt poca feina d’investigació.

Alcatraz Fox J.J. Abrams

Personalment “Alcatraz” és ara mateix una sèrie que considero entretinguda. Probablement també és una sèrie que necessita temps i paciència perquè sigui alguna cosa més, una cosa com “Fringe“, sèrie on la definició d’interessant es transforma en fonamental i vital de veure per no perdre detall del que hi va passant. Probablement també necessito temps per acostumar-me a aquesta parella que no acaba de tenir la química que necessita la sèrie.

Alcatraz” és un terreny conegut per tots els seguidors del món Abrams. Si no estas cansat de trepitjar aquest terreny de pedres de sobre conegudes com la seva narrativa, la manera de deixar-nos atrapats, la dosificació d’informació o l’amor pels flashbacks, “Alcatraz” serà una bona opció per tu. Si en canvi vols recórrer sendes diferents d’aquests mons de Déu narrativament parlant, prescindeix i passa a una altra cosa. Abrams continua sent fidel a ell mateix.



ALCATRAZ

Creador: Elizabeth Sarnoff
Guió: Elizabeth Sarnoff, Steven Lilien i Bryan Wynbrandt
Productors: J.J. Abrams
Director: Jack Bender
Intèrprets: Sarah Jones, Sam Neill, Jorge Garcia, Jonny Coyne
Música: J. J. Abrams
Durada dels capítols: 43 minuts
Data d'estrena: 16 de gener de 2012

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X