El Palau Sant Jordi va viure dissabte a la nit la confirmació de que els Arctic Monkeys s’han fet grans. No només amb un gran últim treball (“Suck It And See”, 2011) sinó amb un directe potent amb que han deixat de ser una promesa pop per convertir-se en un autèntic grup de rock.

Un escenari sobri, amb predomini del negre, sense artificis però amb un bonjoc de llums.  El grup i especialment el seu frontman, Alex Turner, sobris també. He pogut veure en 2 o 3 ocasions als Arctic Monkeys en concerts i anys anteriors, i tot i que mai han destacat per ser un grup molt comunicatiu dalt de l’escenari, dissabte vaig poder comprovar que han millorat ostensiblement a l’hora de presentar la seva música.

No fan concesions al públic, tot i que aquesta vegada Alex Turner va deixar anar algunes frases breus en català, i tenen el concert estudiat i mil•limetrat, diria. Tot i així, no deceben. Sonen potents i roquers, contudents, precisos i amb una mica més d’acceleració que als discos.

La veu altament reconeixible d’Alex Turner també ha millorat, ha après a suavitzar i enlentir quan convé i no només a ser el remolí d’energia i velocitat a què ens tenia acostumats. I menció especial mereix  Matt Helders, impecable a la bateria, imposant un ritme impressionant durant tot el concert.

El Sant Jordi no estava totalment ple, però quasi. I diria que en general ens ho vam passar tots molt bé (a jutjar per com saltaven sense parar les primeres files). Personalment el concert se’m va fer curtíssim tot i que la durada va ser més que correcta, però el vaig gaudir molt i em va alegrar força comprovar la millora substancial que ha experimentat el grup.

El set list va ajudar a crear un clima ràpid, amb predomini de l’últim disc (“Suck It And See“) però amb les cançons més reconegudes dels anteriors treballs (“Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not“, del 2006, “Favourite Worst Nightmare“, del 2007 i “Humbug” del 2009).

Destacar també l’explosió de bogeria total amb “When The Sun Comes Down“, just abans del bis. Meravellosa.

Arctic Monkeys

Setlist
1. Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair
2. Teddy Picker
3. Crying Lightning
4. The Hellcat Spangled Shalalala
5. Black Treacle
6. Brianstorm
7. The View From The Afternoon
8. I Bet You Look Good On The Dancefloor
9. Library Pictures
10. Evil Twin
11. Brick by Brick
12. This House Is A Circus
13. Still Take You Home
14. Pretty Visitors
15. She's Thunderstorms
16. Do Me A Favour
17. When The Sun Goes Down
Bisos:
18. Suck It and See
19. Fluorescent Adolescent
20. 505 (amb en Miles Kane)

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies