Corteo
9.5Valoració

EL Cirque du Soleil torna a Barcelona amb “Corteo”, un show amb el que porten donant voltes arreu del món des de l’any 2005. Un espectacle màgic en el que tot és possible i el ‘més difícil encara’ esdevé norma.

La història que ens explica Corteo ja és per sí sola extravagant. Un funeral convertit en espectacle circense? Doncs sí. El fil conductor de tot l’espectacle és el comiat d’un pallasso italià que representa el seu propi funeral. La seva força i debilitat, saviesa i delicadesa quedaran de manifest en un viatge que el retornarà a la infantesa per, des d’allà, ascendir acompanyat d’uns àngels de la guarda.

Resulta fascinant com en mans del Cirque du Soleil la mort és transforma en bellesa i romanticisme. Un somni encisador motivat per una elegant i misteriosa posada en escena. I és que en aquest sentit el Cirque du Soleil funciona amb la precisió d’un rellotge, amb tots aquells engranatges que actuen a l’uníson per aconseguir fer cognoscible quelcom tan eteri com ho és el temps.

Seguint amb el símil del rellotge, podríem parlar del rellotger, la maquinària i el disseny del rellotge. A Corteo no en tenim un sinó una cinquantena de rellotgers. Pallassos, acròbates i d’altres artistes habiten de manera continua i coreogràfica un revolucionari escenari a dues bandes. Quina demostració d’intel·ligència escènica! Resulta admirable la capacitat que tenen de ‘multienfocar’ la mirada per a que, tant pel davant com pel darrere, el públic es submergeixi en l’espectacle. Una cinquantena de Superhomes i Superdones fent veritables proeses com si res, amb un somriure perenne a la cara i una calidesa i entusiasme contagiosos. Parlar del gegant, la parella de nans, el pallasso italià o la bola de golf, adquireix un to diferent després de veure Corteo. Un to familiar, el to destinat a parlar d’aquelles persones que afortunadament formen part de la nostra vida.

Imatge de "Corteo" del Cirque du Soleil.

A banda de les capacitats acròbates dels intèrprets, la maquinària resulta fonamental alhora de convertir el Grand Chapiteau (així li diuen a la carpa) en un espai on les lleis de Newton no tenen validesa. Cables aquí i allà i plataformes giratòries formen part també d’aquesta coreografia treballada des del detall però de resultats colossals.

Però està clar que Corteo no seria Corteo sense l’acurat disseny de cada part visible de l’espectacle. El Cirque du Soleil sempre s’ha caracteritzat per l’exquisidesa del seu disseny artístic i a Corteo per descomptat no anaven a quedar-se curts. A banda dels elements escènics d’estil barroc que acullen l’espectacle, bona part de l’ambientació màgica de Corteo prové del disseny del seu vestuari. Pedreria, lluentons, daurats, rogencs i envellits al servei de 131 vestits confeccionats amb 900 tipus de teixits diferents.

Imatge de "Corteo" del Cirque du Soleil.

Quedareu bocabadats amb els malabaristes, estrenyereu les dents amb els llançaments humans, clavareu les ungles amb els salts en la bàscula i plorareu o us pixareu de riure amb la dansa d’heli entre el pallasso mort, la petita pallassa i els seus globos gegants. Us ben asseguro que gaudireu com nens amb Corteo.

Web oficial:
Text: Daniele Finzi Pasca

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies