Tornem després de la publicitat
6.1Valoració

Des de l’any 2011 la Sala Beckett – Obrador Internacional de Dramatúrgia és una Fundació de caràcter privat, amb un Patronat format per 13 dramaturgs de prestigi, amb Josep Mª Benet i Jornet al capdavant i un clar objectiu: impulsar el teatre contemporani i projectar internacionalment als dramaturgs catalans en col·laboració amb entitats culturals internacionals.

La Sala s’ha convertit en un espai de creació i experimentació teatral, dedicat especialment a la promoció de la dramatúrgia contemporània, i punt de trobada de dramaturgs, altres creadors escènics i públic en general.

Des del passat dia 19 de gener i durant un mes es pot veure a la Sala Beckett l’espectacle Tornem després de la publicitat, un text de Carles Mallol dirigit per Marc Angelet i interpretat pel repartiment de la companyia La Soga.

L’autor parteix de la màxima que “Qualsevol cosa que fas té conseqüències” i això és el que succeeix quan un dels personatges, l’Àlex escriu una carta al diari reivindicant la violència que tots portem a dins.

Aquesta publicació desencadena una sèrie de sentiments a l’Àlex i a la resta de personatges de l’obra que, sense adonar-se’n, comencen a treure el monstre que porten dins, aquells sentiments amagats, accions incontrolables, en definitiva, el costat fosc que tots tenim veu la llum a partir de la publicació de la carta reivindicativa de l’Àlex.

Malgrat les reduïdes dimensions de la sala, l’espai d’exhibició resulta del tot adient pel format de l’obra. L’escenari és un espai obert; per tant, l’espectador veu en tot moment als actors, estiguin o no involucrats en l’escena, i els espais més tancats o íntims queden configurats per uns vidres opacs. La posada en escena, en definitiva, resulta molt original.

Tornem després de la publicitat Sala Becket

Copyright: Duna Fotografia

A més, es deixa oberta la possibilitat d’interpretar fins a quin punt l’acció és real o fictícia degut a que l’acció transcorre en gran mesura a un plató de televisió. Aquest fet és buscat de forma expressa per l’autor per tal que sigui l’espectador qui interpreti la realitat o ficció de l’acció.

Tornem després de la publicitat, el cinquè espectacle de la companyia La Soga, deixa palès que la feina d’aquest grup d’actors es troba clarament consolidada, ja que mostren una gran interpretació i una molt bona compenetració.

Resulta difícil descriure la feina individual de cada un dels actors dalt de l’escenari perquè en la interpretació de l’obra esdevenen un conjunt, tots són necessaris i els personatges són dependents els uns dels altres, sense cap protagonisme a destacar malgrat que l’Àlex sigui l’artificier, el desencadenant de les històries entrelligades que viurà cada personatge.

L’espectacle no deixa indiferent i fa reflexionar als espectadors sobre les conseqüències de tots i cada un dels actes, la importància relativa de les paraules i la força dels sentiments continguts.


Es pot veure a: Sala Becket
Text: Carles Mallol
Intèrprets: Elies Barberà, Marta Corral, Marta Montiel, Albert Puigdueta, Elisabet Vallès

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X