Principis d’any, temps de premis. Globus d’Or, Gaudís, Goyas, Oscars,… Tots volen destacar el que cal destacar, crítics o companys de professió, gent que en sap i desgrana la feina ben feta de les bales de palla comercial que saturen la nostra capacitat com a espectadors. Si parlem de guions, un dels pilars fonamentals d’una bona pel·lícula, les travesses apunten films com “50/50”, “Midnight in Paris”, “La Boda de Mi mejor Amiga”, “Los Descendientes”, “Money Ball”,  “The Artist” o productes més autòctons com “Blackthorn, sin retorno”, “Eva”, “No habrà paz para los malvados”, “La piel que habito”, “Arrugas” o “La voz dormida”.

Nosaltres recorrem a Juan Carlos Sanchez-Marín, analista de guió i autor de “El guión hablado”, per a que ens faci una tria d’aquells guions recents que nominats o no, premiats o no, mereixen menció. Són aquests:

Restless (2011)

Guió de Jason Lew.

Restless (2011). Guió de Jason Lew.

Nunca me abandones (2010)

Guió d’Alex Garland basat en una novel·la de Kazuo Ishiguro.

Nunca me abandones (2010)  Guió d'Alex Garland basat en una novel·la de Kazuo Ishiguro.

Buried (Enterrado) (2010)

Guió de Chris Sparling.

Buried (Enterrado) (2010)  Guió de Chris Sparling.

Mientras duermes (2011)

Guió d’Alberto Marini.

Mientras duermes (2011)  Guió d'Alberto Marini.

Blog (2010)

Guió de Tomàs Aragay, Elena Trapé, Valentina Viso, Arantxa Cuesta, Cristina Clemente, Aintza Serra, Jaume Cuspinera i Lluís Segura; basat en un argument d’Elena Trapé, Tomàs Aragay i Lluís Segura.

Blog (2010)  Guió de Tomàs Aragay, Elena Trapé, Valentina Viso, Arantxa Cuesta, Cristina Clemente, Aintza Serra, Jaume Cuspinera i Lluís Segura; basat en un argument d'Elena Trapé, Tomàs Aragay i Lluís Segura.

No deixeu de veure el reportatge que us hem preparat amb aquest i d’altres comentaris sobre els guions i respectives pel·lícules que no heu de passar per alt. Aquí el teniu:

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies