Pegados, un musical diferente
9.5Valoració

Noi coneix noia una nit de festa. S’agraden i decideixen anar-se’n junts al llit. La nit és perfecte si no fos perquè per una estranya raó es queden enganxats mentre forniquen… El membre del noi es queda dins de la noia i la urgència de la situació els porta fins a l’hospital, on passaran la resta de la nit esperant que arribi el doctor i els recepti una bona solució.

Ja esteu trigant. Abans d’acabar de llegir aquesta crítica ja hauríeu de tenir les entrades comprades. Queden pocs dies perquè s’acabi l’espectacle al Club Capitol de Barcelona i no us el podeu perdre. Escric aquestes línies preguntant-me com m’he pogut perdre aquest espectacle que porta a les nostres cartelleres des del mes de setembre. Una casualitat professional i personal em va fer seure a la primera fila del teatre el passat dissabte 14 de gener. El resultat van ser dues hores de riure continuat, tot elogiant l’enginy creatiu de Ferran González –autor i actor de l’espectacle-.

¿Com pot ser que una situació tan inversemblant entre humans doni tant de joc damunt de l’escenari? Doncs perquè hi ha un gran text al darrere, uns bons actors i una bona direcció. “Pegados, un musical diferente” demostra que la senzillesa de mitjans no està renyida amb el reconeixement. Les bones crítiques, la bona acollida del públic i el Premi Max al millor espectacle de teatre musical en són les proves. També la barreja entre la història dels dos protagonistes -caricatures sense nom, les quals podríem ser qualsevol de nosaltres- i l’ús del metateatre quan interaccionen els actors en diverses escenes esdevenen el còctel perfecte per provocar la borratxera del públic.

D’acord que els personatges són plenament caricatures i fins i tot podríem dir que passats de voltes, però no cauen en la vulgaritat de fer riure únicament en base a un comportament únicament histriònic. Gran interpretació la de Gemma Martínez fent el personatge de la infermera, en un crescendo escènic que sedueix al públic des del primer minut, fins al punt que cadascuna de les seves aparicions esdevé un dels moments brillants de l’espectacle.

Pegados Club Capitol

Menció especial també per la parella protagonista, interpretada per Xènia Reguant i Ferran González, que superen amb bona nota les dificultats de passar les dues hores de l’espectacle literalment enganxats l’un amb l’altre i efectuant moviments del tot allunyats de la comoditat. Interpreten i canten la banda sonora del musical amb força i sentiment, tot transmetent els matisos dels personatges al respectable.

Pegados, un musical diferente” és un musical gens convencional. Emociona des del sentit de l’humor, que arrenca les rialles des del primer minut, que ens ofereix situacions còmiques originals. Un enginy del dramaturg, dels creadors i dels actors. Recomanable al 100% com un dels espectacles imprescindibles de l’actual cartellera barcelonina. Capaç de modificar l’estat d’ànim amb què entra l’espectador a la sala per fer una sessió de riure terapèutic.

Destacar també el bon treball dels escenògrafs i professionals encarregats de vestuari Naudi&Vitarelli. Vestir la nuesa dels personatges no és fàcil. Recrear la sala d’urgències d’un hospital en base a un joc de cortines asèptiques tampoc. Però ells ho aconsegueixen i converteixen l’espai en un altre dels protagonistes.

Res més a afegir. Simplement, imprescindible.


Es pot veure a: Club Capitol
Text: Ferran González i Alicia Serrat
Intèrprets: Xènia Reguant, Sandra de Victoria, Ferran González, Gemma Martínez, Isa Mateu i Joan Miquel Pérez.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies