Juan de los Muertos
6Valoració

En una Havana infestada de zombis, Juan decideix aprofitar-se de la situació i munta un petit negoci sota l’eslògan “matamos a sus seres queridos”. Amb un amic i els respectius fills iniciarà una aventura de superació personal i familiar, en definitiva un viatge de supervivència, com ha fet sempre des de jove.

Des de Cuba també s’apunten a la moda dels zombis, omnipresent a gairebé tots els mitjans audiovisuals en els darrers anys. Alejandro Brugués mescla l’acció, l’humor negre i els moments amables construint una comèdia divertida i emotiva, que reflexiona sobre la realitat d’un país i de les relacions personals i familiars. Un dels puntals del guió del mateix Brugués és la construcció d’uns personatges protagonistes creïbles i propers, que es fan estimar i que preocupen a l’espectador, deixant en segon terme, durant molts minuts del metratge, als zombis i als acudits sobre la realitat cubana. Són aquests personatges els que sostenen una acció que cap al terç final es torna una mica repetitiva i perd part de la força inicial, sense resultar, això sí, avorrida ni insubstancial.

El repartiment està molt encertat ens uns papers a mig camí entre l’humor passat de voltes que requereix la presència dels zombis i la tendresa de les relacions familiars. En general, els protagonistes principals equilibren bé aquests dos extrems i aconsegueixen que l’espectador es diverteixi però també entengui les motivacions de tots els personatges.

Juan de los Muertos

L’encert en la creació dels personatges i la interpretació dels actors és l’aspecte més destacable de la pel·lícula, però tècnicament tampoc es queda enrere. L’acció,present en tot el metratge, amb pauses i sense arribar a cansar, està ben rodada i resolta, tot i que es nota que treballaven amb un pressupost bastant limitat. Els aspectes més negatius són la repetició d’acudits fins que deixen de ser graciosos i alguns moments massa tòpics als que no els han sabut trobar una perspectiva diferent.

Juan de los Muertos és una comèdia divertida, amb moments emocionants i un bon plantejament que no acabar de mantenir el nivell en el seu terç final. Tot i així, una proposta diferent, entretinguda i plena de bons moments.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X