Políticament Incorrecte
7Valoració

Un ministre del PP i la seva amant. Un assistent que no entén res del que està passant. Una cambrera d’hotel massa interessada en els diners. Un misteriós cadàver. Aquests són alguns dels ingredients de Políticament Incorrecte, la comèdia que s’ha estrenat al Teatre Condal sota les ordres de Paco Mir.

L’obra, originalment un text de Ray Cooney, és un vodevil anglès convenientment adaptat a l’actualitat espanyola. Mentre al Congrés dels Diputats se celebra una important negociació que pot decidir el destí d’Espanya, un ministre del Govern (del PP i català) està passant una estona entretinguda amb la seva amant en un hotel del centre de la capital. Inesperadament es trobaran amb un cadàver a la finestra, desencadenant-se un embolic de grans proporcions.

Políticament Incorrecte és una comèdia molt ràpida i d’humor fàcil, en la que la trama es va embolicant de manera contínua i els personatges embogeixen al mateix ritme. Les sorpreses són contínues i l’espectador no té cap moment de descans perquè no pot imaginar del tot el que succeirà a continuació. La història es va construint a partir de mentides, sense un encadenament lògic però això no suposa cap problema, perquè ja des dels primers minuts es deixa molt clar que l’obra no oferirà un plantejament realista. La falta de lògica no implica que l’obra no sigui coherent, i les mentides i elaboracions del guió es construeixen una a sobre de l’altre amb ordre, claredat i la complicitat de tots, actors i públic. Si es pot posar algun però a la història el trobaríem al final, que resol massa ràpidament tots els conflictes i ho deixa tot perfectament lligat, forçant massa la versemblança de la narració.

Politicament Incorrecte Teatre Condal

Copyright: David Ruano

Els actors estan en general bé, especialment els que tenen un paper més rellevant a l’obra. Tot i que es notaven els nervis de l’estrena en algunes petites errades, el repartiment funciona, hi ha química entre ells i la velocitat d’algunes de les escenes està resolta de manera satisfactòria, provocant riures però sense posar en perill el seguiment de la història. Es podria demanar que, a mesura que avança l’obra, alguns dels actors adaptessin les seves interpretacions a les situacions més boges i exagerades, ja que a estones el conjunt queda una mica descompensat. A destacar els treballs de Lluís Villanueva, Montse Puga i Pep Miràs, per mi els tres actors que millor es van adaptant als ritmes de l’obra i fan gaudir més a l’espectador. No em puc oblidar tampoc de la finestra de l’habitació que, com un personatge més, reacciona de manera inesperada, afectant els destins dels protagonistes de les formes més variades.

Políticament Incorrecte és una comèdia divertida i amb bon ritme. Les bones actuacions i un escenari actiu, amb portes, armaris i finestres que són elements principals en la història, arrodoneixen un espectacle més que recomanable.


Es pot veure a: Teatre Condal
Text: Ray Cooney
Intèrprets: Pep Ferrer, Jose Maria Gimeno, Montse Puga, Noelia Pérez, Pere Ventura, Lluís Villanueva, Pep Miràs, Eli Iranzo, Marta Vila

Una resposta

  1. maria luisa

    Vaig poder estar a l’estrena de l’obra i és realment una comèdia brillant i molt ben interpretada a pesar de la dificultat per la rapidesa en que succeeixen els fets .
    Us la recomano

    Respon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X