S’estrena la versió nord-americana de la primera novel•la de la saga Millennium “Los hombres que no estimaven les dones” dirigida per David Fincher amb Daniel Craig i Rooney Mara. Però no aquesta no serà la primera versió cinematogràfica de les novel•les supervendes d’Stieg Larsson. Des del país d’origen d’aquest escriptor ja ens van arribar unes primeres versions prou dignes amb Michael Nyqvist i Noomi Rapace en els papers principals. En aquest especial recuperem les crítiques d’aquelles pel•lícules, unes adaptacions que van arribar als cinemes gràcies a l’encert de la productora Yellow Bird.

Aprofitant l’estrena de la versió de David Fincher, els Cinemes Nàpols reposen en versió doblada i sessió contínua a partir del divendres 13 de gener la saga original completa de “Millennium”: “Els homes que no estimaven a les dones” (Passi: 16.00 h.), “La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina” ( 18.45 h.) i “La reina en el Palau dels corrents d’aire” (21.05).

Millennium Stieg Larsson

Després del boom de “Déjame entrar” (Tomas Alfredson, 2008), arribaria a les sales de cinema directament des de Suècia “Millenium 1: Els homes que no estimaven a les dones”, la segona adaptació literària que ens arribava d’un país que poc o res aporta habitualment a les nostres cartelleres. El seu director, Niels Arden Oplev, era un complet desconegut més enllà de les seves fronteres, malgrat que amb “Dr” (2006) va guanyar l’Ós de Cristall en la Berlinale. També eren uns desconeguts els dos actors que s’havien d’encarregar de posar rostre a Mikael Blomkvist i l’explosiva Lisbeth Salander, que van ser Michael Nyqvist i Noomi Rapace. Noomi Rapace, que es transforma fins al límit en Lisbeth, ha adquirit una fama sobtada entre el públic suec després de diversos anys deixant-se veure per la televisió sense cap mèrit, i Michael Nyqvist s’agencia a Blomkvist després d’una dècada de tv movies, sèries i algun èxit com “Juntos” (Lukas Moodysson, 2000).

Per Noomi Rapace la seva interpretació de l’estranya hacker Lisbeth li ha obert de bat a bat les portes de Hollywood. Recentment l’hem vist colze a colze amb Robert Downey Jr i Jude law al film “Sherlock Holmes: Juego de sombras”. Però només això en el futur la veurem a “Prometheus” de Ridley Scott, “Passion” de Brian de Palma i “The Last Voyage of Demeter” de David Slate.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies