"Hielo Negro" de Bernardo Fernández
6Valoració

Lizzy Zubiaga, cap del càrtel de Constança, dirigeix la creació del gel negre, la substància que revolucionarà el món de les drogues. No importa el que costi en temps, diners i vides humanes. Darrera dels passos de Lizzy es troba Andrea Mijangos, una robusta i irreverent policia judicial, que anirà lligant les pistes fins trobar la líder del càrtel.

Hielo Negro presenta clarament les arrels mexicanes de l’autor tant en el llenguatge com en l’ambient on se situa l’acció. La història ja comença forta des de la primera plana i segueix in crescendo fins al final.

Una de les característiques més diferencials del llibre és el llenguatge. Costa acostumar-se al vocabulari que fan servir els personatges, fins i tot hi ha hagut moments en que he hagut de rellegir alguna frase. Estem molt acostumats a la novel·la negra americana i dels països del nord, amb unes traduccions molt acurades al castellà estàndard o al català normatiu, però en aquesta no trobarem això, podrem gaudir de les expressions purament mexicanes tal i com el seu autor ho va plasmar en l’original.

Una novel·la en la que podem veure clarament l’art del seu autor en les novel·les gràfiques, sobretot en les descripcions i els camins tortuosos pels quals condueix al lector. Una visió molt cinematogràfica i molt visual plasmada de forma escrita, que contribueix a mantenir al lector enganxat i obligar-lo a passar la pàgina sense descans.

Un thriller policíac on es mostren pinzellades del món del narcotràfic i de les màfies mexicanes, tot un agosarament per part de l’autor. Crea uns personatges molt complerts, tant, que fins i tot te n’alegres quan maten a segons quin. Mostra les dues visions molt clares: les màfies i la policia, en un joc del gat i el ratolí constant.


Editorial: Random House Mondadori
ISBN: 9788439724759
Pàgines: 320 pàgines
Preu: 16,90 €

Bernardo Fernández, també conegut com BEF, va néixer a la ciutat de Mèxic el 1972. Novel·lista i dibuixant de còmics, a Mèxic, ha publicat entre altres llibres les novel·les "Ulls de llangardaix", "Gel blau", "Lladre de somnis" i "Temps de escorpins", els llibres infantils "Sóc el robot", "Vacances a Mart", "¡Groar!" i "Conte de fades per a conills", així com les col·leccions de còmics Monorama 1 i 2, i les novel·les gràfiques "Espiral" i "La calavera de cristall" (aquesta última, en coautoria amb Juan Villoro). Part de la seva obra narrativa s'ha traduït a l'anglès, francès, alemany, holandès i xinès. Actualment BEF reparteix el seu temps entre la narrativa, la gràfica, la vida acadèmica i el taekwondo. Viu a la ciutat de Mèxic amb la seva dona Rebeca i la seva filla Maria.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies