The Yellow Sea
9Valoració

Na Hong-jin va debutar amb The Chaser, un thriller d’inusitada violència que t’atrapa de principi a fi. Ara ens presenta la seva segona pel·lícula, The Yellow Sea, que arriba precedida de molt bons comentaris al festival de Cannes i del premi al millor director al passat festival de Sitges.

Aquest thriller fosc i violent té com a protagonista a un taxista d’origen coreà que ha emigrat a Xina per guanyar-se la vida, mentre que la seva dona ha tornat a Corea per fer diners. Després de sis mesos no sap res de la dona i, veient que la feina de taxista no li dóna per pagar els deutes ni suportar la seva afició al joc, decideix acceptar l’encàrrec de tornar a Corea per assassinar un home. Trobar a la dona no serà fàcil i l’encàrrec es complicarà fins a extrems que ell no espera.

Na Hong-jin ens porta una història que comença lenta, amb una llarga introducció que ens retrata la vida del protagonista a Xina i posa tots els elements sobre l’escenari. La intenció del director és que l’espectador connecti amb els problemes del protagonista i que el drama que es desencadenarà en els minuts següents sigui creïble i arribi a tocar l’ànima del públic. El guió va guanyant ritme a mesura que avança la història, amb una successió d’escenes d’acció i un desenvolupament de la història que enganxen i no deixen indiferent.

The Yellow Sea Na Hong-jin

El director roda magistralment escenes de persecució en cotxe i a peu i als enfrontament s’oblida de les pistoles per decantar-se per les baralles amb ganivets i destrals. El darrer terç de la pel·lícula és un festival de sang i acció i com passava a The Chaser, durant els 140 minuts que dura no pots deixar de mirar fascinat la pantalla. Les actuacions són mesurades, defugen l’exageració i contribueixen a entendre el drama d’uns protagonistes atrapats per la duresa d’una vida que no volien i la ironia d’un destí que es burla del seu present.

Amb una narració fragmentada i complexa, The Yellow Sea és d’aquelles pel·lícules que requereixen molta atenció per part de l’espectador i la capacitat d’enfrontar-se a un nivell de violència elevat. Si us agraden els reptes, la pel·lícula de Na Hong-jin us deixarà la millor de les recompenses: un producte apassionant que us enganxarà definitivament a un cinema ple de cor i habilitat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies