The Crow - Edición Definitiva
8Valoració

“The Crown” de James O’Barr ens explica la historia del rocker Eric Draven i la seva futura dona Shelly, assassinats violentament pocs dies abans del seu enllaç. L’assassinat es situa a la nit del diable, nit abans de Halloween. Un any després de la mort de la parella un corb retorna al noi a la Terra per tal que pugui desenvolupar la seva sanguinolenta i despietada venjança. L’Eric retorna amb la immortalitat, una força sobrenatural i la protecció del corb que esdevé el seu mentor guiant-lo al camí entre la mort i la vida.  El mal que li han fet no quedarà saldat fins no sotmetre i acabar amb el rei del crim i els seus seguidors.

Vinyetes plenes de tristesa, fúria i desolació, en les que podem veure el buit que genera una mort alhora que veiem un retorn violent a la Terra amb set de venjança. Els passatges on el protagonista recorda la seva vida amb la Shelly abans del fatídic assassinat dibuixats amb un to grisós que acarona les siluetes i les omple de llum contrasta amb les escenes de violència retratant a grans pinzellades i cada cop més gruixudes una historia amb nervi, molt accelerada i amb el contrast blanc i negre molt marcat.

És com si el gris fos evocatiu i el blanc i negre no entengués de matisos, ell  els vol veure pagar el que han fet el més aviat possible i que pateixin el màxim tal i com ell ho ha fet, donant significat al seu punt i apart a la seva experiència vital. L’alegria i l’eufòria versus l’ira i la venjança. El passat enfront el present en un combat entre el positiu i les esperances i el negatiu i la condemna eterna

El més valorable del llibre és que sota cap concepte s’han fet servir ordinadors ni tecnologia, l’obra ha estat feta íntegrament a paper i tinta, fins i tot el retolat original. Com el mateix J.O’Barr declara, “la tecnologia destrueix l’art”.

L’ànima de J. O’Barr, autor de “The Crow” queda atrapada en el dolor que ell mateix va experimentar davant la pèrdua de la seva parella atropellada per un conductor begut. Poc després d’unir-se a la Marina alemanya va treballar en aquesta novel·la com a mètode per tractar la seva ira i impotència davant la situació que vivia i per tal de transformar allò que li passava en una obra que es considera un clàssic del còmic modern, quedant palès en el fet de ser la novel·la gràfica independent més venuda de tota l’historia amb més de quatre milions de còpies pul·lulant arreu del món.

Promo de "The Crow" de James O'Barr

No obstant, molts coneixereu l’obra pel desgraciat accident que va patir Brandon Lee a la filmació de la seva adaptació cinematogràfica, en la que una pistola carregada arriba a mans del repartiment i el que havia de ser una escena  important per la filmació va acabar commocionant al món de la cultura audiovisual.

Malgrat els fets dispars per els que és reconeix “The Crow”, dos són els sentiments que hi conflueixen: el dolor dels que l’han feta i l’admiració que ha despertat la historia per la transició de fet tràgic a èxit de vendes.

Rescatant una frase de Voltaire: “Un li deu respecte a la vida. A la mort li devem tan sols la veritat”.


Editorial: Glénat
ISBN: 978-84-9947-135-8
Pàgines: 248
Preu: 19,00 €
Guió: James O'Barr
Dibuix: James O'Barr

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies