El verano de los juguetes muertos
8Valoració

En una ciutat on ningú diu el que pensa, un policia busca la veritat. Tres morts inexplicables. Dues promeses de venjança. Un estiu sufocant.

L’inspector Héctor Salgado porta setmanes apartat del servei quan li assignen de manera extraoficial un cas delicat. L’aparent suïcidi d’un jove es va complicant a mesura que Salgado s’endinsa en un món de privilegis i abusos de poder. Héctor no solament s’haurà d’enfrontar a això sinó també al seu passat més tèrbol, que en el pitjor moment i de manera inesperada torna per passar comptes. Els somnis, el treball, la família, la justícia o els ideals tenen un preu molt alt…  però sempre hi ha gent disposada a pagar-lo.

L’inspector dels mossos d’esquadra, un hispanoargentí de més de quaranta, deixat per la seva dona per i amb una relació complicada amb el seu fill, és el protagonista que fa de fil conductor en aquesta apassionant història policíaca centrada a la nostra Barcelona, una Barcelona que deixa de ser merament escenari per transformar-se en personatge actiu dins les diverses trames que es van desenvolupant, on podem passar de la Bonanova a Gràcia o a la zona de la Vila Olímpica.  La seva companya Leire Castro serà un bon puntal per centrar-lo, una mosso d’esquadra molt jove però molt capacitada, una dona de caràcter i una mica lleugera de “cascos” que canviarà després d’una sobtada noticia.

El nostre protagonista ha sigut relegat de les seves funcions després d’extralimitar-se. El seu cap, un bon home i amic li ofereix un cas extraoficialment que de mica en mica es va complicant i queda retratada la societat alta de la ciutat comtal però de manera paral·lela també apareixen personatges i temes més sòrdids: proxenetes, prostitutes, curanderos vudú, màgia negra, policies que han perdut el nord…

Dues investigacions que barregen el passat i el present, dos cassos que conviden a fer preguntes molt incomodes fins i tot a la pròpia policia. Unes conclusions que deixaran al lector amb un final gens esperat. Una història molt interessant que manté el lector en tensió i molt enganxat, gens complex de seguir i amb una narració força lineal i molt ben estructurada. A més, és molt actual i les noves tecnologies (USB, SMS, Blogs…) hi són molt presents mostrant que no estem davant d’una novel·la negra típica.

El lector se sentirà com a casa, si és de Barcelona encara més. És una novel·la negra que conté unes històries que podríem trobar a qualsevol diari d’ahir, d’avui o de demà a la secció d’actualitat o de successos, per desgracia. Feia molt de temps que una novel·la negra no m’atreia tant. Te la quantitat justa d’informació dels cassos, dels personatges i de la ciutat.

Estic força segura que aquest només ha sigut el primer cas de l’inspector Salgado, ja que el final de la novel·la es presenta un nou cas en la vida del nostre protagonista, una història personal que el mantindrà en un món d’ombres i dubtes, un món on la ignorància aportarà patiment a la seva ànima. Un es queda amb ganes de més.


Editorial: DeBols!llo, Mondadori
ISBN: 9788499891040
Pàgines: 368 pàgines
Preu: 12,95 €

Toni Hill (Barcelona, 1966) és llicenciat en psicologia. Porta més de deu anys dedicat a la traducció literària i a la col·laboració editorial en diferents àmbits. Entre els autors traduïts per ell es troben David Sedaris, Jonathan Safran Foer, Glenway Wescott, Rosie Alison, Peter May, Rabbih Alameddine i A. L. Kennedy. El verano de los juguetes muertos és la seva primera novel·la, els drets de traducció ja han estat adquirits a Alemanya, França, Grècia, Itàlia, Holanda, Finlàndia i Polònia.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies