El Fantasma de Hoppers
9.5Valoració

Maggie Chascarrillo treballa com a responsable de l’edifici d’apartaments Capri situat a la vall de San Fernando, envoltada d’estranys inquilins, aparells d’aire condicionat que no funcionen i piscines plenes de mosques. Mentre manté amb Hopey una complicada relació intermitent, per la vida de Maggie es creuaran personatges del seu passat com Izzy Ortiz, amb les seves crisis nervioses i una estranya missió, o nouvinguts com Vivian, una voluptuosa noia que l’arrossegarà a una vida boja amb ex nuvis violents , romanços inesperats i robatoris impensables.

Jaime Hernandez ens segueix explicant històries dels seus personatges, amb els que porta treballant més de 30 anys, principalment Maggie i Hopey. Aquest darrer volum publicat per La Cúpula se centra en la figura d’una Maggie que viu uns moments desconcertants, intentant refer la seva vida mentre es reconcilia amb la seva realitat de dona adulta en busca d’una estabilitat. Però el seu entorn no està disposat a facilitar-li la feina: Hopey és la seva amant ocasional, una relació de gran amistat però complicada i per la seva vida comencen a circular diverses persones que la tornaran a posar en contacte amb el seu passat. Les circumstàncies la faran tornar al barri on va créixer en un procés que li servirà per enfrontar-se amb tots els fantasmes que l’envolten i que la defineixen com a persona.

El treball de Jaime Hernandez és com sempre magnífic, dotant de coherència i profunditat a uns personatges que es passegen per la frontera entre realitat i ficció amb comoditat. Les seves habilitats com a guionista són esplèndides, amb un ús de l’el·lipsi i dels canvis d’escena (en espai i en temps) que meravellen per la senzillesa. Mereix una menció especial la darrera història del volum, que recull el retorn de Maggie a Hoppers i és un viatge per present, passat i futur que uneix línies temporals i suggereix històries que servirien per omplir centenars de pàgines en les mans d’un altre guionista. Però Jaime sap el que vol explicar i fa servir el mínim espai per incloure el màxim de coses, fent de El fantasma de Hoppers una lectura llarga i apassionant.

Jaime Hernandez Love and Rockets La Cupula

A tot contribueix el treball gràfic de l’autor, que amb la seva habilitat recolza de manera efectiva les seves decisions narratives. Només així es podria permetre els salts d’escena inclosos en el guió aconseguint que el lector no es perdi i, el que és més important, s’impliqui progressivament en la història. El seu traç naturalista retrata perfectament personatges i escenaris i el treball en blanc i negre de la tinta final ens trasllada a un món de llums, ombres i colors inexistents però presents en les nostres ments.

Valorar el treball de Jaime Hernandez és fàcil perquè és sempre excel·lent. Cada nou volum convida a rellegir les anteriors històries i a esperar amb impaciència les noves. Només des de la més gran estimació al còmic es poden fer obres que conviden, a qui les llegeix, a estimar cada cop més aquest mitjà, a gaudir de  les seves històries i a desitjar, per un moment, tenir les habilitats de l’autor.


Editorial: La Cúpula
ISBN: 9788478339655
Pàgines: 130 pàgines
Preu: 16 €
Guió: Jaime Hernadez
Dibuix: Jaime Hernandez

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X