A causa de les obres de remodelació de l’Ateneu de 9Barris, la 16ªedició del Circ d’Hivern es trasllada al Mercat de les flors. La Família Bolondo crea i interpreta Maravillas. Dirigits amb sobrietat per Olivier Antoine presenten una obra per tots el públics. Il·lusió, admiració i riures que ens faran passar una bona estona.

A la família Bolondo se’ls hi ha cremat la carpa. Però això no ha de ser cap impediment per a fer la funció. Malgrat les dificultats, els diferents integrants de la família mostren una corrua d’habilitats i demostracions . Ni les inesperades interrupcions d’altres membres ni les necessitats de molts d’ells per a destacar damunt dels altres podran amb el seu objectiu. Antiguitat i modernitat intentaran amb algun que altre impediment fusionar-se. Blancaluz Capella, Julián González Fernández, Maximiliano Stia, Rafael Moraes, Ramiro Vergaz Criado, Gustavo Arruda de Carvalho, Niko Costello, Silvia Compte Bustos, Anabel Labrador i Thierry Azoulay creen i interpreten amb èxit aquest conflicte generacional i estacional.

Ens trobem davant d’un enginyós espectacle de circ. Les habilitats tècniques inqüestionables d’acrobàcies aèries, màgia i malabars s’intercalen amb un sentit de l’humor irreverent que impregna l’escenari de principi a fi. La música,  present en tot moment mostra un ampli ventall d’estils i potencialitats. Niko Costello mostra el seu virtuosisme vocal fent un viatge que ens trasllada des de la rumba fins a l’opera. Una música que juntament amb els subtils jocs de llum doten de ritme i sentit a allò que es va esdevenint.

Tot plegat permet que qualitat i divertiment s’agafin de la mà per a mostrar-nos la seva cara més amable. L’una enforteix l’altre. I aquesta dualitat constant va enriquint, número rere número,  cadascuna de les disciplines circenses que hi apareixen. Potser, l’absència d’un fil conductor clar sigui el punt més feble de la funció. En cap cas, però, impedeix gaudir d’un conjunt brillant. El dibuix ben traçat i pintat d’uns personatges entranyables, excel·lentment definits, els fan autèntics i propers. I són ells els qui et porten sense adonar-te’n cap a un final ple d’humor i sensibilitat.

Amb pocs recursos materials però amb un cabal imaginatiu que consoliden, un any més, la qualitat dels espectacles que presenta el Circ d’Hivern. El control de l’espai acompanyat d’emotivitat artística i de comicitat poca-solta els permet volar. I amb tot, la crema accidental de la carpa apareix com una declaració de principis. No ens cal casa nostra per a fer el xou. Al Mercat de les flors o al carrer. I és que la importància i grandesa de l’espectacle rau en com paròdia, enginy i qualitat s’amalgamen per enaltir el significat de circ. Senzill, sense pretensions. Busquen la proximitat amb el públic per a fer-nos sentir part del tot. Ens reben i ens acomiaden. Circ obert i contundent amb un somriure d’orella a orella.

[rating:4]


Es pot veure a: Mercat de les flors
Intèrprets: Blancaluz Capella, Julián González Fernández, Maximiliano Stia, Rafael Moraes, Ramiro Vergaz Criado, Gustavo Arruda de Carvalho, Niko Costello, Silvia Compte Bustos, Anabel Labrador i Thierry Azoulay.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies