"R y Julie", d'Isaac Marion
6Valoració

“Em poso la ma al pit, sobre el cor. El meu “cor”. Encara representa alguna cosa aquest penós òrgan? Es manté immòbil, sense bombejar sang, sense la més mínima utilitat, i d’altra banda les meves emocions encara semblen originar-se entre les seves fredes parets. Què em passa? M’ho estic imaginant tot? És un succedani? Una il·lusió optimista?… En qualsevol cas, sento que l’encefalograma de la meva vida s’altera, formant muntanyes i valls amb els batecs del meu cor.”

R és una mica peculiar. Intenta passar-s’ho bé, però és massa sensible i a vegades es posa trist. Tampoc ajuda el fet de que estigui mort, o gairebé mort. Es passa els dies vagant per l’aeroport abandonat on viu sense saber molt bé quin sentit té la seva existència. Fins que coneix la Julie.

A tots aquells que s’han acostumat a la idea de les relacions entre especies, en aquesta novel·la se li dona una volta més, perdem l’estereotip del vampir sexy o l’home llop canó, ara la protagonista s’encapritxa per un zombi, el còctel ideal entre la saga de Crepuscle i The Walking Dead.

Una història molt surrealista però amb un fons interessant, a tots aquells que creuen que és una història romàntica els recomano que la tornin a llegir. És, a la meva modesta manera de veure, una història on el món s’està acabant, els morts dominen els vius i el que manté és la necessitat de sobreviure. Uns es mengen els vius, els altre maten als morts. Però bàsicament és una lluita per sobreviure i obtenir el control de les seves vides o morts.

La novel·la es divideix en tres capítols: “Querer”, que quedaria resumida com la visió dels zombis sobre la seva existència i l’explicació de perquè son com son, afegint l’inici de la relació entre l’R i la Julie. Un inici explosiu que dona lloc a un canvi de mentalitat i pot ser un canvi de rumb a la vida. El segon capítol és “Aceptar”, on l’R s’adona que està canviant i vol tornar la Julie als vius, comença a perdre l’essència zombi i es va transformant en un personatge més humà. L’últim dels capítols és “Vivir”, en el que la línia que divideix els dos mons comença a difuminar-se i es crea un vincle afectiu i un compromís d’ajuda mútua entre els zombis que estan canviant com l’R i els humans, per sobreviure i poder trobar una cura per la plaga zombi.

Recomanable per passar l’estona, és una lectura lleugera encara que enganxa força. En alguns moments és massa descriptiva. Força sang i fetge tenint en compte que es considera R y Julie, com una picada d’ullet moderna al clàssic de Shakespeare Romeu i Julieta, una història d’amor en la que s’amaga una fabula propera de com vivim adormits, en un estat prop del catatonisme, fins que l’amor irromp en les nostres vides.

La qüestió és: com reaccionaríeu com a zombis? I com a humans?. Aquest és el quid de la qüestió.


Editorial: Random House Mondadori
ISBN: 9788439723516
Pàgines: 302 pàgines
Preu: 14,90 €

Isaac Marion va néixer a Seattle el 1981. Ha escrit contes i algunes novel·les, que s'ha auto dedicat i li han reportat cert èxit. "R y Julie" és la primera que ha donat el doble salt editorial i cinematogràfic.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies