"El año del terremoto" de Leo Coyote
8Valoració

Meigues, un ritus fertilitzador que es descontrola, un terratrèmol imprevist, uns policies maldrestres, la Santa Compaña que ha d’anunciar una mort i la boda de la cosina Maria. Tot això amanit amb molt humor és el que trobareu en “El año del terremoto” de Leo Coyote.

Ernesto Parma torna al poble gallec on va néixer per a veure casar a la seva cosina María. Un succés tan poc freqüent com un terratrèmol l’endinsa de ple en una història surrealista i en un món que li és aliè. Per altra banda un grup de bruixes porten a terme una cerimònia ancestral en una petita ermita enmig del camp, el sergent Sanlúcar, de la Guàrdia Civil, comprova com una senzilla investigació es converteix en una perillosa aventura.

El año del terremoto” és una novel·la que mostra una perspectiva insòlita i diferent a tradicions ancestrals de Galícia com són les meigues o la Santa Compaña. El llibre de Leo Coyote és un producte difícil d’etiquetar ja que frega l’extraordinari, el gènere del fantàstic, amb alguna cosa de policíac, el seu puntet d’erotisme sense manies i ho amalgama tot amb un gran sentit de l’humor i ironia.

Plena de sorpreses per al lector, “El año del terremoto” reuneix tota una sèrie de personatges que acaben despertant tendresa i simpatia des del grup de bruixes que preparen la cerimònia a l’ermita i que no tenen manies de pagar-se els favors amb peticions sexuals, fins el pobre Ernesto que només volia anar a una boda, passant pels dos policies maldestres i acabant per una curiosa Santa Compaña, una processó de morts molt peculiar.

El año del terremoto” és una novel·la breu (116 pàgines), ràpida, d’estil directe i sobretot, molt amena de llegir que recull part d’una història real que Leo Coyote va viure quan va acudir a les noces de la seva cosina María. Una comèdia negra, que sorprèn i us farà somriure i, fins i tot, riure.


Editorial: Editorial Alrevés
ISBN: 978-84-15098-27-0
Pàgines: 116 pags.
Preu: 13 €

Leo Coyote (Rubín-Sarria, Lugo), seduït per la novel·la negra i molt bon coneixedor dels ambients que es reflecteixen en les seves històries que narra amb un llenguatge directe i dur, pren la realitat com pretext per a organitzar les seves trames, que és l'única cosa que li importa juntament amb l'exhaustiva descripció de les seves maquiavèl·lics personatges. Els seus últims títols són: “Perro Flaco” (Almuzara 2005) i “Otro día en el paraíso” (Almuzara 2010)

Una resposta

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies