“Venganza” és la nova proposta dels escriptors Douglas Preston i Lincoln Child. Els dos escriptors deixen de costat a l’agent especial de l’FBI Aloysius X. L. Pendergast per emprendre una nova sèrie amb Gideon Crew, un protagonista intel·ligent, atractiu i força peculiar.

Gideon Crew, estafador, geni i lladre de talent extraordinari és el protagonista de la nova sèrie de Preston & Child. Amb dotze anys, Gideon Crew va ser testimoni de l’assassinat del seu pare, un dels matemàtics més prestigiosos del món. Abans de morir havia estat acusat de traïció. Ara, amb vint-i-quatre anys, la seva mare li revela en el llit de mort els detalls de la terrible veritat: el seu pare era innocent, i el seu assassinat va formar part d’una injusta conspiració. Li suplica que vengi al seu pare. Per a això, Gideon elabora amb detall un pla perfecte i no dubte en dur-lo a terme. No obstant això, quan ja considerava el tema resolt, s’assabenta que algú ha estat vigilant els seus actes. S’ha fixat en la gran destresa demostrada per Gideon i li proposa una missió que solament ell pot assolir. En comptes de ser el final, això podria ser l’inici…

Douglas Preston i Lincoln Child escriuen a quatre mans malgrat que viuen separats més de tres mil quilometres l’un de l’altre. Ells són els creadors de la sèrie de llibres de l’agent especial del FBI Pendergast, protagonista de més d’una desena de llibres iniciats amb “The relic (El idolo perdido)”. Ara han decidit deixar descansar a Pendergast, esperem que no d’una manera definitiva, per cedir pas a Gideon Crew en aquest que és el primer llibre.

El que ens ofereix “Venganza” és un thriller d’espies trepidant, amb acció a cada capítol -uns capítols no massa extensos-, on els autors saben perfectament mantenir enganxats al lector i on Gideon Crew és el protagonista indiscutible de la història.

Pel lector no habitual de Preston & Child  “Venganza” és un llibre entretingut, trepidant de principi a fi i amb una trama que no deixa descansar mai. En certa manera el llibre funciona com una pel·lícula de James Bond, amb molta acció i un heroi que està fora de dubte que pot amb tot, potser per això els drets cinematogràfics s’han venut tan ràpid.

Pels seguidors dels llibres de Preston & Child suposa un canvi subtil. No només pel fet que Gideon és força diferent a l’estrafolari Pendergast sinó també per la trama i la manera que està explicada. “Venganza” s’allunya del punt sobrenatural i de terror que té sempre la trama Pendergast, concentra més acció i sembla que alguns cops la trama no està tant ben lligada com ens tenien acostumats fins ara. De fet el llibre sembla començar amb un Gideon molt cerebral i analític per després evolucionar a un heroi d’un estil més físic i amb decisions i maneres de fer que poden semblar una mica confuses amb el personatge que havien mostrat inicialment.

Malgrat tot “Venganza” és un inici. Per on tirin els següents -el segon llibre de la sèrie de títol  “Gideon’s corpse” surt a la venda el 10 de gener -i l’evolució del personatge decidirà si definitivament ens posem a enyorar a Pendergast i clamem pel seu retorn o ens pugen al cotxe amb la nova companyia de Gideon Crew.


Editorial: Plaza & Janés editores
ISBN: 9788401339783
Pàgines: 352 pags
Preu: 18,90 €

Douglas Preston i Lincoln Child han col·laborat per a escriure conjuntament quinze novel·les, totes publicades per Plaza & Janés. Entre elles sobresurt sèrie d'èxit de novel·les protagonitzades per l'agent del FBI Aloysius X. L. Pendergast. Resideixen a gairebé tres mil quilòmetres l'un de l'altre i escriuen junts amb l'ajuda d'internet i del telèfon. Douglas Preston és col·laborador de The New Yorker i un apassionat dels cavalls, el busseig, l'esquí i l'exploració de la costa de Maine. Lincoln Child va començar la seva carrera professional com editor de llibres i més tard va treballar com analista de sistemes. Les seves aficions inclouen les motocicletes i la literatura anglesa vuitcentista.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies