Attack the Block
7Valoració

Un grup d’adolescents bandarres (i una mica delinqüents) es veu sorprès per una invasió alienígena en un barri del sud de Londres. Els nois hauran d’enfrontar-se als monstres per defensar el seu territori mentre la policia els persegueix considerant-los responsables de totes les destrosses que estan fent els invasors.

Joe Cornish (actor a Zombies Party i Hot Fuzz i guionista de l’adaptació de Tintin) modernitza les pel·lícules protagonitzades per un grup de nens que es van posar de moda als 80 (i que Super 8 homenatjava). En aquest cas, però, el director (també guionista de la cinta) tria uns herois de moral discutible més en consonància amb els valors actuals. Són nois de barri que es mouen pels seus dominis com si fossin els amos, ficant-se en baralles i dedicant-se als petits robatoris. Però quan es troben amb la invasió extraterrestre, aquests nois demostraran una actitud ben diferent: se sentiran responsables del que passa als seus veïns i s’organitzaran per acabar amb els alienígenes. Aquests joves que inicialment demostraven tan poca empatia amb les altres persones passaran a preocupar-se exclusivament del destí del seu entorn i aquesta aventura canviarà el seu caràcter i el seu sentit de la responsabilitat.

Attack the Block

La pel·lícula va ser una de les grans sorpreses al passat Festival de Sitges on va guanyar diversos premis del públic i la criticar i s’estrena ara per fer-nos gaudir amb un cinema d’acció i evasió que no s’avergonyeix del tipus de producte que és. A Attack the Block no trobarem grans reflexions ni falta que fan, el que hi ha a la pel·lícula són baralles, persecucions, diàlegs plens d’humor i alguns ensurts. Les interpretacions dels nois (especialment John Boyega), acompanyats per actors com Nick Frost o Jodie Whittaker, són correctes i convincents; creuen en el producte, ho disfruten i ho fan passar bé als espectadors. El disseny dels extraterrestres i els efectes especials estan a l’alçada d’una producció ben dissenyada i amb uns objectius molt clars, que narra correctament els fets i evita caure en moments ridículs.

Attack the Block ens dóna  el que promet: diàlegs enginyosos amb contínues referències a la televisió, el cinema i els videojocs, acció contínua, adolescents creïbles i uns extraterrestres (que són com óssos gegants i salvatges) que aporten la dosi necessària de sang i ensurts. El més recomanable és anar-la a veure amb amics per passar una bona estona. No sortireu decebuts.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X