Arthur Christmas
8Valoració

Com és possible que el Pare Noel pugui repartir regals a tots els nens del món en una sola nit? Arthur Christmas: Operación regalo ens dona totes les respostes que busquem mostrant-nos a una família (formada pel Pare Noel i els seus fills) que fa servir tota la tecnologia i a una legió d’elfs per fer una feina tan impressionant en poques hores. Però un sistema tan precís també té errades i quan una nena està a punt de quedar-se sense regal, Arthur, el fill petit de la família, s’embarcarà en una aventura que canviarà el seu destí.

Arthur Christmas: Operación regalo ens presenta una visió del Pare Noel diferent de la tradicional: es desplaça amb una gran nau, té un exèrcit d’elfs per ajudar-lo a repartir els regals i està assistit pels seus dos fills, Steve i Arthur. Steve, el germà gran, ha afavorit els canvis i una organització més militar per tal de fer la feina amb precisió, mentre que Arthur, el petit, té un esperit més romàntic i es dedica a llegir i respondre les cartes de tots els nens. Steve és l’hereu natural del títol tot i que veu l’ocupació de Pare Noel més com una feina que com la manera de fer feliços als nens. Arthur és tot el contrari i la seva única preocupació és aconseguir que tots els nens visquin el Nadal que es mereixen.

Arthur Christmas

L’estudi Aardman ha deixat, no sabem si definitivament, de produir pel·lícules d’animació amb la tècnica de l’stop motion per apropar-se a l’animació 3D amb ordinador. Afortunadament el canvi no ha suposat una disminució dels exigents estàndards de qualitat que té la companyia i la pel·lícula és un prodigi tècnic. Amb uns dissenys simpàtics i atractius, els personatges d’Arthur Christmas resulten interessants per nens i adults, gràcies a uns diàlegs i a unes accions que tenen diversos nivells de lectura i que es disfrutaran de manera diferent en funció de l’edat. Amb un missatge que ens convida a abraçar les noves tecnologies sense oblidar les nostres tradicions, aquesta producció s’apropa a l’esperit del Nadal sense caure en els arguments més típics.

Un guió ben construït, una història emocionant i uns personatges ben caracteritzats fan d’Arthur Christmas la pel·lícula ideal per aquestes dates. És entretinguda pels nens però el suficientment intel·ligent com per mantenir l’atenció dels pares i tècnicament està a l’alçada de les produccions de Pixar. Un gran regal de Nadal.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X