“El temor de un hombre sabio” de Patrick Rothfuss
8Valoració

«Tot home savi tem tres coses: la tempesta al mar, la nit sense lluna i la ira d’un home amable.» Arriba el segon dia de la història de Kvothe, l’esperada continuació de “El nom del vent“, de Patrick Rothfuss.

Clareja a la posada Roca de Guia. És el segon dia, i un home es disposa a prosseguir el relat de la seva vida. La seva veritable història, la que únicament ell coneix, allunyada de la llegenda que han forjat els rumors, les conjectures i els contes de taverna que han acabat convertint-lo en un personatge mític: Kvothe, músic, captaire, lladre, estudiant, mag, heroi i assassí.

L’home havia desaparegut. El mite no. Kvothe havia esborrat el seu rastre. I ni tant sols ara que les tenebres envaeixen els racons del món, està disposat a tornar. Però la seva història prossegueix, l’aventura continua, i Kvothe seguirà explicant-la per revelar-nos la veritat que s’amaga darrera la llegenda.

El temor de un hombre sabio” és una obra de la qual el públic n’esperava molt i no enganya. Els primers capítols són una mica lents per aquells que tingueu encara molt fresc “El nom del vent”, ja que recorda força l’aventura explicada fins el moment, no tant en el format sinó en el context i la imatge que el lector se n’ha pogut fer. Per tant, si teniu una mica oblidat l’anterior no us perdreu pas en la seva història, més aviat us hi retrobareu.

És, a la meva modesta manera d’entendre, la lectura fantàstica d’un llibre molt complet pels aficionats del gènere però amb una escriptura tant pura que la historia s’adapta a qualsevol lector amb ganes d’aventura.

Ens retrobem amb els amics de Kvothe, Auri, els professors, Denna i amb el seu enemic: Ambrose. Sense oblidar la obsessió de l’assassí de reis, la recerca dels Chandrian. La història en si comença a la Universitat, on el nostre protagonista hi passa gran part del llibre fins que, com sempre, la vida dona un gir i l’envia a un destí llunyà.

S’ha de reconèixer que la historia transcorre en pocs anys de la vida de Kvothe deixant al lector amb ganes de més, i això que estem parlant de 1190 pàgines de llibre repartides en 152 capítols i un epíleg.

Una historia en la que afortunadament queda molt per descobrir, encara que alguna trama començada anteriorment s’arriba a tancar, moltes d’altres s’obren de bat a bat. És com començar un viatge sense un destí final clar, a cada parada a cada moment et sorprens, t’emociones i el més important: vius. Us asseguro que amb aquesta història la vostra ment i la vostra ànima viurà.

No es d’estranyar que milions de persones segueixin la història de Kvothe. Sé que més d’un no estarà gens d’acord amb mi, però la seva prosa i la fantasia que amaguen les seves pàgines recorden un altre gran autor: J.R.RTolkien. Estic segura de que arrasarà com a lectura i regal de Nadal.


Editorial: Plaza & Janes Editores
Pàgines: 1.190
Preu: 24,90€

Patrick Rothfuss va néixer a Madison (Wisconsin) el 1973. Va ser professor adjunt de llengua i literatura anglesa a la Universitat de Wisconsin-Stevens Point. L'èxit de la seva primera novel•la, “El nom del vent” - primer volum de la trilogia Crònica de l'Assassí de Reis -, li ha permès dedicar-se exclusivament a escriure. S'ha publicat en més de trenta països i es considera el debut més fulgurant en literatura fantàstica dels últims anys. Va obtenir el premi Quill al millor llibre de literatura fantàstica. Amazon el va seleccionar entre les seves deu «joies ocultes» de 2007. “El temor d'un home savi”, la continuació de “El nom del vent”, es va publicar el març de 2011 al món anglosaxó. Va debutar la primera setmana del seu llançament en el nº 1 al The New York Times i al nº 2 al The Times, i va ser llibre recomanat del mes dins Amazon, on era un dels títols més venuts des d'un mes abans de la seva publicació. Patrick Rothfuss està començant a revisar el tercer lliurament, provisionalment titulat “The Doors of Stone” (Les portes de pedra).

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X