Tots els fans de Pep Guardiola teniu una cita amb aquesta sèrie. Si “The West Wing” ens va recordar a la trajectòria de Barack Obama, aquesta, de ben segur que us recordarà al entrenador del Barça. Rodada al estil documental, amb alguns elements que ens recorden al moviment Dogma 95 i la direcció de Peter Berg, que dóna total llibertat als actors per interpretar cada escena, encara que això signifiqui canviar alguns diàlegs, és la combinació perfecta que ha donat vida a aquesta gran sèrie, que molts pocs coneixen.

Clear eyes, full hearts, can’t lose! aquesta és la filosofia de l’entrenador Eric Taylor (Kyle Chandler), el protagonista de Friday Night Lights, una sèrie sobre futbol americà i la passió que desperta aquest esport en un petit poble de Texas, Dillon.

La sèrie gira a l’entorn del matrimoni Taylor, ell un home que forma jugadors dins el camp, però també adults fora del terreny de joc i ella, Tammy Taylor (Connie Britton) una educadora social que s’involucra amb cor i ànima a aquell que ho necessiti, encara que això li pugui portar conseqüències.

Amb una primera temporada més que excel·lent, el primer episodi ens presenta els Panthers de Dillon. Els seus jugadors són adolescents que reben l’atenció d’estrelles mediàtiques. El quarterback, l’estrella de l’equip, Jason Street (Scott Porter) durant el primer partit de la temporada és víctima d’un mal placatge. El públic en silenci, l’equip rival agenollat i tothom amb els dits creuats a l’aire, recrea una de les millors escenes de la sèrie.

Friday Night Lights

Aquesta lesió farà que l’entrenador Taylor és fixi en Matt Saracen (Zach Gilford) el segon quarterback de l’equip que haurà d’assumir la responsabilitat de líder. Tímid, insegur, responsable, madur, així és Matt Saracen, un jove sense cap afany de cridar l’atenció més enllà de les jugades al camp de futbol. El jove quarterback viurà una intensa història d’amor amb la filla de l’entrenador, Julie Taylor (Aimee Teegarden).

Smash Williams (Gaius Charles) i Tim Riggins (Taylor Kitsch), running back i fullback dels Panthers de Dillon, respectivament, ajudaran a desenvolupar algunes de les trames que tenen lloc fora del terreny de joc durant les cinc temporades de la sèrie.

No cal ser seguidor d’aquest esport per veure la sèrie, ja que va més enllà d’això, parla dels somnis, l’esperança, la confiança, l’amor… Avalada per els crítics i guanyadora de diversos premis, entre aquests un Emmy (millor guió d’una sèrie dramàtica) és un dels drames més profunds, sentimentals i empàtic que s’ha creat en molt de temps, amb uns personatges que ens han arribat al cor per quedar-si per sempre.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies