Dolçor i sensibilitat amb vitamines elèctriques

Russian Red omple l’Auditori Palau de Congressos de Girona en el darrer concert de l’any, emmarcat en el Festival Temporada Alta.

Seductora, fràgil i tímida. Així s’ha presentat Russian Red a Girona, en el darrer concert de la gira de presentació de “Fuerteventura“, el seu segon disc. Una actuació esperada després de l’èxit del seu meravellós àlbum de debut, “I love your glasses“, tot un fenomen arreu del món, i que confirma dalt l’escenari la força única i envoltant de la veu d’aquesta jove cantautora madrilenya.

Lourdes Hernández i els quatre músics de la banda que l’acompanya, amb un elegant look “Beatle”, han omplert l’Auditori Palau de Congressos de Girona després de passar per Barcelona i Reus. I, no sabem perquè, s’han mostrat sorpresos per la bona entrada. Malgrat això, i no sabem si per les gairebé nul·les transicions entre cançó i cançó o pel caràcter hipnòtic de molts dels temes, el públic s’ha mostrat més aviat fred, força estàtic durant bona part del concert.

L’actuació ha seguit, gairebé amb presses, un ordre pre-establert en el qual els temes del primer disc, no han començat a sonar fins que Russian Red ha presentat totes les cançons de “Fuerteventura“. Una decisió que no ha semblat gaire encertada un cop vista la rebuda molt més càlida de les peces conegudes. La clara separació entre els dos àlbums també ha permès constatar el lleuger canvi d’estil, amb temes més elèctrics, més enèrgics, més rics instrumentalment i clarament influenciats per la participació del productor i alguns músics de Belle & Sebastian.

Russian Red

Mica en mica, però, l’actuació ha anat agafant cos i el públic ha agraït amb aplaudiments més sonors les divertides explicacions de la Lourdes, dolça i encantadora, aparentment tímida i fràgil però plena de força darrera la seva guitarra i el micròfon.  I és que, com que els canvis d’estil no sempre són fàcils, i menys després d’un primer disc fantàstic, s’ha notat una sintonia més gran amb el públic quan Russian Red ha interpretat els primers temes de manera més despullada, peces més íntimes amb més recorregut i amb un estil del qual sembla haver fugit en el nou disc.

Cap canvi, però pot eclipsar la clau de l’èxit de Russian Red: la personalitat de la veu de la seva cantant, dolça i irresistible. Una veu que, en directe, s’acompanya d’una gran banda. El resultat, un concert molt ben resolt que de ben segur ha agradat als fans de la Lourdes.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies