"La devoció del sospitós X" de Keigo Higashino
9Valoració

Del Japó ens ha arribat el manga, el sushi, el cinema i Murakami. Ara, a més, haurem d’afegir a la llista la novel·la policíaca amb “La devoció del sospitós X” de Keigo Higashino, una novel·la que ha venut més de dos milions d’exemplars al Japó i que ens arriba de la mà d’Edicions B.

La trama de “La devoció del sospitós X” és com la prosa que hi trobareu, senzilla i sense artificis. Yasuko Hanaoka és una mare soltera i divorciada que pensava que s’havia lliurat del seu ex marit, un mal tipus. Però quan aquest apareix un dia davant de la seva porta, en un complex d’apartaments a Tòquio, la vida se li complica i l’ex marit acaba mort. De sobte, Ishigami, l’enigmàtic veí de la porta del costat,  s’ofereix a ajudar-les a desfer-se del cadàver.

Ishigami, professor de matemàtiques i home de ment de ciències exactes,  li ofereix una coartada perfecte que la policia mira de rebatre per totes bandes sense èxit. Només quan entri en escena el doctor Yukawa -més conegut com professor Galileu-, un físic de la Universitat de Tòquio que col·labora amb la policia, Ishigami comença a veure esquerdat el seu pla perfecte… o no?

Higahino ens transporta a un Tòquio quotidià, dels suburbis, sense glamour, ni geishas. La ciutat de la gent treballadora i dels sense sostre que viuen en barraques a la vora del riu. “La devoció del sospitós X” mostra, aparentment , totes les seves cartes a la primera de canvi. Un crim i una coartada muntada per un home de ment analítica per evitar que la dona a la que estima en silenci pagui pel crim que ha comès empesa per les circumstàncies. La novel·la ben aviat es converteix en una lluita de forces entre dues ments de ciències. Dues ments precises, exactes, i meticuloses. Per una banda la ment matemàtica del professor Ishigami i per l’alta la ment de físiques del doctor Yukawa. Dos grans personatges en els que es basa l’èxit d’aquesta novel·la de crim senzill, però de trama exacte com les ciències que dominen els seus protagonistes. Dues personalitats, dues ments que lluiten per vèncer. Aquesta lluita intel·lectual de tots dos, d’un contra l’altre, és el que manté lligat al lector als fulls del llibre fins a un final sorprenent.

“La devoció del sospitós X” va obtenir el Premi Naoki 2006 a la millor novel·la. És la primera novel·la d’Higashino, ens arriba traduïda en català i castellà, que té en el seu haver 13 novel·les negres -molt venudes i que han inspirat series i pel·lícules-. Si totes són com “La devoció del sospitós X” celebrarem que ens continuen arribant per gaudir-ne.


Editorial: Edicions B
ISBN: 978-84-666-4736-6
Pàgines: 352 pags
Preu: 19 €

Keigo Higashino, ex enginyer nascut a Osaka, és un dels escriptors de més èxit al Japó, amb més de cinc milions d’exemplars venuts de la seva obra. Ha estat premiat amb els més prestigiosos premis al seu país: el Edogawa Rampo a la millor novel·la negra, el Mystery Writers of Japan, el Inc. Prize a la millor novel·la negra, el Honkaku Mystery i el Naoki 2006 a la millor novel·la per La devoció del sospitós X, primera obra traduïda al català. Al Japó, les seves tretze novel·les negres han entrat a les llistes de llibres més venuts, han inspirat diverses pel·lícules i sèries de televisió, i han estat traduïdes arreu d’Àsia. Ara Higashino desembarca a Occident, i ho fa amb la seva novel·la de més èxit protagonitzada pel Professor Galileu, un físic de la Universitat de Tòquio que, a base de lògica, ajuda a la policia a resoldre els casos més difícils. Actualment, Higashino viu a Tòquio. Amb fama d'esquiu i hermètic, Higashino fa anys que no consent que li facin fotos, i el parell d'imatges seves que circulen per internet són d'abans del seu èxit.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies