El apagón
8Valoració

Gabino Diego, Eva Santolaria i la resta de l’equip d’El apagón il·luminen amb la seva actuació l’escenari del Teatre Condal en una comèdia en què l’acció transcorre en una apagada general, mentre els personatges estan a les fosques.

Black Comedy (El apagón) creada pel dramaturg britànic Peter Shaffer és un clàssic de l’humor, una comèdia que ha arribat a Barcelona i s’hi quedarà fins el gener de 2012, per iniciar, després, temporada a Madrid.

Ens situem al Londres dels anys 70 en una casa al més pur estil victorià per descobrir la història d’un jove escultor que espera l’arribada d’un important col·leccionista d’art alemany; però a l’escenari no està sol: l’acompanyen en escena la seva xicota, que ha pensat que ha arribat el moment idoni per presentar el seu pare, un Coronel retirat, al seu promès; una veïna indiscreta; un col·leccionista d’antiguitats, una exnòvia i altres sorpreses. La comèdia juga amb cops, caigudes, confusions de personatges i embolics de faldilles del protagonista i la resta d’actors que aprofiten la foscor.

Altament recomanable per passar una nit divertida, la originalitat de l’obra es troba en que es capgira la realitat i quan representa que els personatges estan a les fosques, a l’escenari hi ha llum i, per tant, l’espectador veu el que els personatges no veuen. El joc de llums dalt de l’escenari està molt ben aconseguit i la dificultat de la interpretació dels actors es troba en el fet que han d’actuar com si realment es trobessin a les fosques. Encara que pugui semblar un contrasentit al títol de l’obra, es tracta d’una comèdia molt visual on trobem accions simultànies entre els intèrprets que capten l’atenció del públic al llarg de tot l’espectacle.

El apagon Teatre Condal

Cal tenir en compte però, que les bromes a dalt l’escenari són British amb reiterades referències a la reina, un humor diferent al que puguem estar acostumats. Tot i així, al Condal hi ha riure assegurat fins que l’equip d’El apagón faci les maletes.


Es pot veure a: Teatre Condal
Text: Peter Shaffer
Intèrprets: Gabino Diego, Eva Santolaria, Aurora Sánchez, Diego Molero, Paco Churruca, Ramón Merlo, Ana Arias, Ledicia Sola.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies