Els fans de les intrigues d’espionatge i complots terroristes ens vam quedar una mica orfes amb el final de ‘24’ i estavem ansiosos per trobar a la graella una nova sèrie del gènere. Afortunadament aquest any Showtime ha apostat per una ficció com ‘Homeland’ que torna a recuperar alguns dels ingredients que ens van tenir enganxats a les aventures de Jack Bauer i que és una de les millors estrenes d’aquesta nova temporada televisiva.

Homeland’ és l’adaptació nordamericana a càrrec de Howard Gordon i Alex Gansa (precisament membres de l’equip de productors de ‘24’) inspirada en la sèrie israeliana ‘Prisoner of war’. Molt esperada des de la seva presentació a la última Comic Con, la sèrie s’ha convertit en la millor estrena de Showtime, amb una audiència de 4,4 milions de persones per al pilot. Una xifra que no ha baixat, sino que encara ha augmentat en capítols posteriors.

La protagonista és Carrie Mathison (Claire Danes) una oficial de la CIA que ha crescut veient com el terrorisme es convertia en una xacra a nivell mundial i que es culpa de no haver estat capaç de veure venir els atacs del Setembre de 2001. Excel.lent analista, capaç de veure coses que als seus companys els passen per alt, la Carrie també ha treballat com a agent de camp a terrenys perillosos com Irak. Precisament allà, una operació d’una batalló de l‘exèrcit nordamericà descobreix un soldat que es donava per mort feia 8 anys: el sargent Nicholas Brody (Damian Lewis), qui en realitat havia estat tot aquest temps segrestat i torturat per un grup islamista radical. Brody torna a casa convertit en un heroi nacional. Però la Carrie és la única que sospita que potser en realitat el sargent ha estat convertit a la seva causa pels seus captors i que ara suposa una gran amenaça per la seguretat dels Estats Units.

Homeland

En la seva convicció la Carrie haurà de fer front a tots els que no la volen creure, com el seu company i mentor Saul Berenson (Mandy Patinkin) o el seu cap David Estes (David Harewood) i demostrar-los que les seves sospites sobre Brody tenen fonament i no són només causa dels transtorns psicològics que ella pateix. Per la seva banda, Brody ha de tornar a reincorporar-se a la societat després de vuit anys de captiveri i enfrontar-se a tots els traumes que li ha causat la tortura. Així com retrobar-se amb els seus fills Dana (Morgan Saylor) i Chris (Jackson Pace) i la seva dona, Jessica  (Morena Baccarin) qui, donant-lo per mort, ja estava començant a refer la seva vida amb el seu millor amic, Mike (Diego Klattenhoff).

Així a priori un podria pensar que aquest és un tema que no dóna gaire de sí i que tot es redueix a descubrir si Brody ha estat o no convertit en terrorista pels islamistes. Pero ‘Homeland’ demostra des del principi una gran habilitat per anar-se extenent com una teranyina. A cada capítol van apareixent noves ramificacions dels fets, noves implicacions a diferents nivells, personatges sobre els que planen sospites, tothom té secrets a amagar i aspectos foscos en la seva personalitat. I així la sèrie atrapa i es va tornant addictiva, avançant de forma intel.ligent tot i no ser tant trepidant (ni pretendre-ho) com ho era ‘24’.

Homeland

La crítica especialitzada també l’ha recolzat, otorgant-li una nota mitja de 9,1 i convertint-la en la nova sèrie més ben puntuada de l’any. Hi ha un consens quasi total de que és tracta d’una ficció madura i intel.ligent que partint d’una premisa que podria recordar molt a ‘El mensajero del miedo’ ha sabut agafar identitat pròpia i aconseguir ser d’aquelles que quan comences a mirar-la ja no la pots deixar fins que es resolgui.

El treball de guió i de construcció dels personatges hi és fonamental. Cada part de la trama té les seves ramificacions capaces d’abordar des de l’àmbit familiar a les paranoies i formes de funcionar de tot un país. Cada personatge és interessantment complexe i el planter d’actors de la sèrie fa una molt bona feina interpretant-los. Sobretot la Claire Danes amb aquesta Carrie obsesiva, bipolar, incapaç de dormir mentre no resolgui el misteri, perspicaç perseguidora de la seva presa ja sigui en persona o espiant-lo a través d’un monitor de televisió, heroïna tràgica contra tot i tothom com ho era Jack Bauer.

I també Damian Lewis, un Brody inquietant, que anem descobrint que ha viscut un autèntic infern, però que només anem intuint poc a poc fins a quin punt l’ha afectat, que intenta posar bona cara i recuperar una vida normal però que sospitem que està profundament pertorbat pel què ha hagut de patir. ¿Serà només un home derrotat pel trauma o realment s’ha convertit en el proper terrorista en atemptar en sòl nordamericà?

D’aquesta manera ‘Homeland’ té un punt idoni de suspens, de girs i el saber fer d’un bon thriller on no hi ha una divisió clara entre bons i dolents. El misteri sobre Brody amb totes les seves extensions és el que s’anirà plantejant al llarg dels 12 capítols de la primera temporada. Però l’èxit de la sèrie ja ha fet que se’n signi una segona per l’any vinent, on encara no sabem si es seguirà amb el mateix cas de la primera o se’n plantejarà un de nou.

En definitiva, en la meva opinió, la millor de les estrenes d’aquesta temporada, una d’aquelles que quan t’hi poses es torna addictiva. Del tot recomanable als amants dels thrillers d’espionatge, els que vau gaudir de sèries com ‘Rubicon’ o ereu fans de ‘24’. Aquí s’emetrà a través del canal TNT.HOMELAND

Creadors: Howard Gordon i Alex Gansa
Guió: Howard Gordon, Alex Gansa, Gideon Raff i Alexander Cary
Director: Michael Cuesta
Intèrprets: Claire Danes, Damian Lewin, Mandy Patinkin, Morena Baccarin, Diego Klattenhoff, David Harewood, Jackson Pace i Morgan Saylor
Música: Sean Callery
Durada dels capítols: 50 minuts
Data d'estrena:2 d'octubre de 2011

Web Oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies