El gat amb botes
7Valoració

El gat amb botes, conegut per tothom com el gat de Shrek, s’estrena com a protagonista. Sota la direcció de Chris Miller, amb qui ja va coincidir a “Shrek Tercer”, Gat de ben segur tornarà a enlluernar el seu públic. I és que sí, a “El gat amb botes” torna a fer allò dels ullets que embaleix fins i tot el més insensible.

Però Gat no està sòl en la seva aventura feta a mida pel guionista Tom Wheeler. La gata Kitty i l’ou Humpty Dumpty són els seus companys de gresca. Amb la veu en la versió original de Zach Galifianakis i un rostre que em recorda al de Sergio Rivero, guanyador d’OT4, Humpty coneix Gat des de la infància. Companys d’orfenat, tots dos junts compartien una il·lusió, trobar les mongetes màgiques que els havia de portar a terres igualment màgiques. La cosa no va anar massa bé, però ara, amb les mongetes localitzades, les vides de tots dos tornaran a unir-se. En aquesta ocasió, però, hauran de compartir l’experiència amb Kitty, una sigil·losa gata que els hi pot ser de gran ajuda.

Kitty, Humpty Dumpty i el Gat amb Botes.

De ben segur que l’aventura de tots tres farà passar una bona estona a qui s’animi a pagar la dolorosa entrada 3D de “El gat amb botes”. I és que tècnicament resulta excel·lent, i malgrat el seu guió en clau de conte sembli de manual, té molts moments divertits, sobretots per aquells als que els agradin els gats, que gaudiran com nens de les moneríes gatunes de Gat i companyia. En aquest punt cal citar el nom d’Olivier Staphylas, creador de Gat i cap d’animació. Per molt que Antonio Banderas hi fiqui la veu en la seva versió original, són obra d’Olivier totes i cada una de les expressions de Gat. Quan Gat se sent orgullós, està deprimit, presumit, radiant, exhaust, avorrit, gairebé plorant, o somriu de manera picardiosa, arrogant o tímidament, el que estem veient és la feina d’Olivier, i fins i tot a ell mateix, ja que gairebé totes les expressions neixen del seu reflex en el mirall. Sobtosament Olivier no te gat, però si molta paciència, la necessària per conservar la cordura en un ritme de producció de 3 segons a la setmana.

Què si tindrem saga de ” El gat amb botes”? Segurament sí, però de moneries gatunes s’han reservat molt poques.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies