La muchacha salvaje
6Valoració

A la recerca de nous talents, Fnac i l’editorial Sins Entido porten uns anyets concedint premis a les millors novel•les gràfiques que es presenten a concurs. Mireia Pérez és un d’aquests talents i s’ha endut el premi d’enguany amb “La muchacha salvaje”, la història d’una desubicada moderna del paleolític.

Mireia Pérez ha estudiat Belles Arts a Angoulême, Madrid i Valencia, on va néixer l’any 1984. Als 15 anys ja publicava els seus textos i il•lustracions en webs apreses a muntar per l’ocasió. Còmoda en la blocosfera espanyola, la seva evolució natural ha portat la Mireia a col•laborar en el setmanari online d’humor gràfic El Estafador, i sembla que l’evolució no acaba aquí. I és que Mireia sembla tan inquieta, com el personatge protagonista de La muchacha salvaje, sempre a la recerca de noves influències que l’estan modelant com a artista. Influències sembla trobar sense esforç i que ella, més absorvent que Bob Esponja, incorpora a la seva manera de treballar.

En el seu bloc, Mireia parla d’aquestes influències: “El otro día estuve releyendo la obra que más se aproxima de todo lo que conozco a lo que quiero contar: El valle de las maravillas, de Joann Sfar. Este tebeo tiene algunas cosas que me gustan mucho y que me han servido de inspiración para hacer el mío. En ocasiones, sobre todo cuando me atasco, recurro de vez en cuando a la obra de Sfar, Trondheim o Blain para ver cómo resolvieron esto o aquello.” Tot un exercici de sinceritat i transparència, complimentat amb l’assimilació de les pròpies limitacions, per altra banda molt ben superades a jutjar pels resultats obtinguts a La muchacha salvaje.

Vinyetes de "La Muchacha Salvaje. 1. Nómada" de Mireia Pérez.

Aparentment ingènua, La muchacha salvaje utilitza l’excusa una noia pertanyent a una tribu nòmada que descobreix la seva diferència i decideix abandonar la tribu per conèixer món, per abstraure una història atemporal, de recerca de la pròpia identitat. Identitat en femení i veu pròpia.

Nómada és el primer dels toms que té previstos publicar, i si la seva naturalesa espongiforme continua en evolució i n’esprem bé els resultats, és probable que la sèrie creixi i la La muchacha salvaje trobi el seu lloc.


Editorial: Sins Entido
ISBN: 9788496722842
Pàgines: 112
Preu: 20 €
Guió: Mireia Pérez

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies