Batman: La muerte de Oráculo
6Valoració

Aquest volum editat per Planeta deAgostini Comics recull la darrera sèrie dedicada als personatges coneguts com Aves de Presa, un grup proper a Batman i format majoritàriament per dones: Oráculo, Canario Negro, la Cazadora i Lady BlackHawk. En aquesta sèrie s’incorporen Paloma i Halcón, l’únic home del grup, recentment recuperats en una altra sèrie de l’editorial, El día más brillante.

Aquest grup reuneix dues aventures, centrades en els dos personatges que podem considerar centrals a la sèrie, Canario Negro i Oráculo. La primera aventura enfronta als protagonistes amb el Pingüino i a una misteriosa lluitadora procedent del passat de Canario Negro. La segona ens porta al Calculador i a Mortis, dos enemics que portaran al límit a les heroïnes i especialment a Oráculo, que veurà perillar la seva mateixa vida.

Gail Simone és, de nou, la guionista que ens presenta les històries d’aquests personatges, com ja havia fet en publicacions anteriors. Es nota l’experiència escrivint a les protagonistes, que tenen veus diferenciades i estan molt ben caracteritzades. Simone es preocupa de relacionar els enemics actuals amb el passat dels personatges i ens aporta històries que tenen certa profunditat i permeten un discurs més elaborat que les típiques baralles sense massa justificació. Lamentablement la història prèvia dels personatges fa que sigui un còmic poc accessible per a tots els públics tot i que la guionista és preocupa ràpidament de posar en antecedents als lectors i l’experiència acaba sent satisfactòria.

Batman Aves de Presa Gail Simone Ed Benes

Si en l’aspecte literari el resultat es pot qualificar de positiu, l’aspecte gràfic no està a l’alçada. El dibuix no és gens uniforme per la gran varietat d’autors involucrats i si dibuixants com Ed Benes o Guillem March fan una feina bastant apreciable, la resta d’artistes no estan al mateix nivell. El resultat final mostra cert deslluïment i al costat d’escenes de gran dinamisme amb unes protagonistes ben dibuixades tenim altres amb figures grotesques i una narració poc clara. S’hagués agraït la presència d’un sol dibuixat (com a molt dos) i no de sis o set per acabar realitzant els 11 còmics que formen aquest volum.

Batman: La muerte de Oráculo és un còmic que agradarà als fans dels personatges, a tots aquells que vulguin saber quines són les darreres aventures de les Aves de Presa. Per la resta, personalment no crec que aquesta sigui la millor manera d’apropar-se a l’univers Batman i que còmics com Batman: Detective Comics d’Scott Snyder i Jock (també publicat darrerament per Planeta) són una opció més rodona.


Editorial: Planeta DeAgostini Comics
Pàgines: 248 pàgines
Preu: 20 €
Guió: Gail Simone
Dibuix: Ed Benes, Guillem March

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X