Després de set anys lluny dels escenaris, Roxette ha tornat a Espanya per presentar el seu últim treball “Charm School” davant dels seus seguidors de Madrid al Palacio Vistalegre i de Barcelona al Palau Sant Jordi.

Un clàssic dels 80 i els 90 que encara segueix en alça. Amb més de 75 milions de discs venuts, Roxette són un dels majors duets de la història de la música mundial. La parella sueca formada per la cantant Marie Fredriksson i el cantant i compositor Per Gessle va assolir l’èxit a finals dels 80 amb un segon àlbum anomenat “Look Sharp!” (1988) que incloia dos dels seus majors èxits: “The Look” i “Listen to Your Heart“, temes que s’enfilaren fins al capdemunt de les llistes als Estats Units i a 24 països més. Des d’aleshores, la seva trajectoria s’extén al llarg de més de dues dècades, aconseguint liderar les llistes de vendes amb discs i singles com: “It Must Mave Been Love“, “Joyride“, “How Do You Do!“, “Dangerous“, “Fading Like A Flower” o “Dressed For Success“. Tots èxits que també els van fer guanyar premis musicals com World Music Award, premis de la MTV, els BMI d’Anglaterra i diversos Grammy suecs.

Moltes d’aquestes cançons han format part de la banda sonora de la meva adolescencia, I per això per mi, i segur que també per molts dels assistents als concerts de la gira, tenia un fort component nostàlgic i un punt divertit veure l’actuació dels Roxette.

Després d’una breu, però bona, actuació dels teloners Casa rusa (jove banda pop-rock balear amb el seu tercer àlbum “Fantásticamente Hablando”, i que molts comparen a figures com Antonio Vega o Los Secretos), arribaven les 21:30 quan, davant d’un Palacio Vistalegre totalment ple primer, i al dia següent un replegat Palau Sant Jordi de Barcelona, començaven els concerts de Roxette amb el clàssic “Dressed for success mesclat amb “Sleeping in my car”.

Roxette Gira 2011

Tot i que la gira porti per nom Charm School, amb només dues cançons del seu últim disc (“Only When I Dream“, “She’s Got Nothing On – But the Radio”), el setlist dels concerts ha estat més un greatest hits, que durant quasi dues hores d’espectacle porten al públic en un viatge sempre emocionant i a estones literalment “vibrant”.

Sobre un escenari de teatre, amb cortines vermelles, Per Gessle és l’ànima del grup i, com un director d’orquestra que marca la pauta, des de la primera nota lidera toda la banda… ¡i també al públic! convidant-lo a cantar amb ells quan toquen èxits com “It Must Have Been Love”, “Crash! Boom! Bang!”, “How Do You Do!i “Joyride”.

Marie Fredriksson mereix una menció especial. Abans del concert sentia certa curiositat per veure-la cantar després de la seva enfermetat. És dificil no quedar impressionats amb la seva recuperació d’un tumor cerebral. No saltaria per l’escenari com abans, però la seva veu segueix essent fenomenal, i la seva interpretació de “Perfect Day” és sens dubte el moment més emocionant de la nit, que l’ha fet rebre una llarga i sincera ovació del públic. Els altres moment àlgids del directe els protagonitzarien els temes més moguts del grup, corejats a l’iníson per la platea i, en el cas de Barcelona, una guitarrera versió de l’himne del Barça cantat a ple pulmó pel públic mentre Marie somreia enfundad en una samarreta blaugrana amb el 10 de Messi a l’esquena.

Després de 16 cançons, dos bisos amb èxits com “Spending my time“, “The look (que 23 anys després manté la mateixa força) i “Listen to your heart”, Roxette es despedeixen tocant una versió unplugged de “Church of Your Heart”, amb tota la banda en la mateixa línea per reverenciar el públic i, per suposat, compartir la resposta dels espectadors madrilenys i barcelonins: ¡minuts d’interminables aplaudiments!

Setlist
1. Dressed for success
2. Sleeping in my car
3. The big L.
4. Wish I could fly
5. Only when I dream
6. She's got nothing (but the radio)
7. Perfect Day
8. Things will never be the same
9. It must have been love
10. Opportunity Nox
11. 7Twenty7
12. Fading like a flower
13. Crash! Boom! Bang!
14. How do you do?
15. Dangerous
16. Joyride
Bisos:
17. Spending my time
18. The look
19. Listen to your heart
20. Church of your heart

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies