Hi havia una vegada una reina dolenta, una maledicció, un poble on ningú no recorda qui és en realitat i una noia que sembla que té el poder de retornar a la gent del poble els seus finals feliços. Hi havia una vegada dos dels responsables de “Lost” (Adam Horowitz i Edward Kitsis) que han decidit recuperar un vell projecte basat en els contes de fades. Hi havia una vegada…”Once upon a time”, una nova sèrie per l’ABC.

“Once upon a time” ens trasllada a Storybrooke, a Maine, un poble petit on viuen atrapats i sense recordar qui són els personatges dels contes de fades.  Si pareu atenció si passegeu per aquest poble us trobar amb Blancaneus, el Príncep Encantador, Geppeto, Pepito Grillo, la Caputxeta Vermella i la seva àvia, la Bruixa dolenta i moltes altres personatges de conte.

El pilot de la sèrie comença en el món fantàstic dels contes. La Blancaneus (Ginnifer Goodwin) es casa amb el seu príncep encantador (Josh Dallas) i sembla que seran feliços per sempre més. Però en plena boda apareix la Reina  Malvada (Lana Parrilla) i llença la seva maledicció, mai més ningú d’aquell món tornarà a tenir cap final feliç.
En el món real Emma Swan (Jennifer Morrison) bufa una espelma per no tornar a estar sola i segons més tard truca a la seva porta Henry Mills (Jared Gilmore), un nen de 10 anys, el fill que va donar en adopció quan va néixer. Henry portarà a Emma a Storybrooke. Segons el que explica el nen, ella és l’única que pot trencar la maledicció amb la que viuen els habitants d’aquell poble.

Adam Horowitz i Edward Kitsis van concebre “Once upon a time” set anys abans de treballar a les ordres de Damon Lindelof a “Lost”. La sèrie mescla les històries dels personatges en el món real amb les seves històries en el món dels contes. Els experts en còmics us diran que el concepte de “Once upon a time” no és nou i que Bill Willingham va fer una cosa molt, molt semblant al còmic “Fables”, encara que allà els personatges de contes no estan sotmesos a cap maledicció sinó que abandonen el seu món per culpa d’una invasió. Però original o no, la sèrie està ben feta. Malgrat que la història es mou en temps i espai, no resulta en cap moment confusa i resulta molt fàcil seguir les diverses històries dels personatges en els dos mons. La part del món de conte té uns efectes especials molt ben aconseguits i malgrat que ens expliquen les històries de personatges dels contes de tota la vida els han sabut modernitzar i donar-los-hi un toc diferent perquè no siguin les mateixes històries de sempre, en aquest sentit la sèrie comparteix espai amb “Shrek” o “Encantada”. Cada capítol ens descobreix un personatge nou del poble i la seva identitat en el món dels contes.

Once upon a time Ginnifer Goodwin ABC

La galeria d’actors està força bé. Jennifer Morrison canvia de registre després de “House”, i interpreta una caça-recompenses arrossegada a Storybrooke per un fill al que no coneix. Escèptica amb tot aquest “rotllo” dels contes no es vol implicar massa però evidentment, ho acaba fent cada cop més. Jared Gilmore interpreta a Henry, el nen de 10 anys que sap tot sobre la maledicció i mira de trencar-la. Jared aconsegueix donar vida al nen espavilat sense que ens acabi resultant repel·lent i insuportable. En el costat des malvats destacar per sobre de tots a Lana Parrilla, la reina malvada -les seves topades amb Emma són, normalment, un dels grans moments dels capítols – i Robert Carlyle, que interpreta a Rumpelstiltskin, el gran manipulador de la sèrie.

Si la crítica està dividida amb aquesta sèrie -acumula un 6.6 a Metacritic-, sembla que l’audiència ha cedit al nen que tots portem a dins i s’ha deixat captivar pels contes de “Once upon a time”. L’estrena de “Once Upon a time” va marcar el millor començament per a un nou drama des de ‘V (2009)‘ -esperem que no acabi igual- al novembre de 2009 (incloses totes les cadenes) amb 12.93 milions de teleespectadors. En emissions posteriors la sèrie ha baixat una mica però continua estan en la franja dels 11 milions d’espectadors el que la converteix amb una de les sèries de més éxit de la temporada i que, evidentment, li ha donat la confirmació de temporada completa.

Personalment a mi m’ha enganxat. M’ha passat una mica com amb “Haven”, una sèrie que en principi podia ser per passar l’estona però que de mica en mica, desenvolupa trames, obre d’altres i acaba descobrint personatges o trames amb les que cada cop t’hi enganxes més. Amb “Once upon a time” no tenia massa esperances abans de veure-la, vaig trobar el pilot potable però amb el que necessitava veure cap a on tirava les coses i amb la resta de capítols m’hi ha anat enganxant en saber com continuaran les coses.

Once upon a time Jennifer Morrison Jared Gilmore ABC

Com a curiositat els nostàlgics de “Lost” poden trobar-hi fins a quatre referències en el pilot: un primer pla de l’ull de Emma, un adhesiu de la banda Geronimo Jackson en la part de darrere del seu cotxe, l’hora del rellotge aturat de Storybrook és les 8:15 -vol 815 d’Oceanic Airlines, recordeu?- i el número de la casa on viu l’alcaldessa/Reina Malvada és el 108, suma de 4 8 15 16 23 i 42.

Once upon a time” és una proposta diferent, una curiosa mescla entre “realitat” i fantasia . Una manera diferent de veure els contes de la nostra infantesa i una sèrie que es diferencia de totes les que s’han estrenat aquesta temporada.ONCE UPON A TIME

Creadors: Adam Horowitz i Edward Kitsis
Guió: Adam Horowitz i Edward Kitsis
Director: Greg Beeman, Paul A. Edwards, Mark Mylod, Victor Nelli Jr., David Solomon, Michael Waxman i Dean White
Intèrprets: Jennifer Morrison, Jared Gilmore, Joshua Dallas, Lana Parrilla. Ginnifer Goodwin, Jamie Dornan, Robert Carlyle, Raphael Sbarge i Giancarlo Esposito
Música: Mark Isham
Durada dels capítols:45 minuts
Data d'estrena:23 d'octubre de 2011

Web Oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X