Amanecer - Parte 1
4Valoració

Comença el principi del final de la saga “Crespúsculo”. Adorada pels fans i motiu de burla dels detractors arriba la quarta pel·lícula “Amanecer – Parte 1” d’aquesta sèrie amb vampirs, homes llops i històries d’amor impossibles però possibles. Esteu convidats a una boda molt especial.

Bella (Kristen Stewart) ha accedit finalment a casar-se amb Edward (Robert Pattinson). És la condició d’Edward perquè la seva relació arribi a nivells més íntims. Malgrat les reticències d’ell i amb gran insistència d’ella, la lluna de mel s’acaba consumant com seria normal. Però aquella parella no ho és i setmanes després es posa de manifest que alguna cosa no va com cal. Bella, contra tot pronostic, està embarassada i el ser, que no saben exactament que és, creix ràpid i posa en perill a la mare. Però no només posa en perill la vida de Bella, el fràgil pacte entre els vampirs i els llops també amenaça en trencar-se. Els llops volen matar aquesta “abominació” que creix en el ventre de Bella. Jacob (Taylor Lautner) haurà de prendre posició, la seva família de llops o protegir a la noia que estima, Bella.

Amanecer – Parte 1” és el quart lliurament cinematogràfic, i penúltim film, d’aquesta saga basada en els llibres d’Stephanie Meyer. Dirigida per Bill Condon, director de “Dioses y monstruos” i “Dreamgirls” és l’inici del desenllaç que tancara l’any que ve la saga “Crepúsculo”.

Veure en dos dies consecutius dos pel·lícules tant distants com “Un dios salvaje” i “Amanecer – Parte 1” pot crear en qualsevol una dissociació de personalitat greu i, qui sap, si irreversible. I davant d’aquesta doble personalitat -no en va sóc bessons de signe zodiacal- tinc dues maneres d’escriure aquesta crítica, puc deixar anar a la crítica recalcitrant i cruel que hi ha en mi i fer una crítica ferotge o bé, puc posar-me a la pell dels fans i fer la crítica mirant de sentir empatia i buscar el que ells buscarien.

Crepúsculo Amanecer Pattinson Lautner

La crítica recalcitrant us diria que el film passa del romanticisme més empallegós al gore més sobtat -especialment anguniós l’aspecte de Kristen Steward a les escenes finals-, que no se sap si Pattinson no expressa res per la seva condició cinematogràfica de vampir o perquè és així de sèrie, si és realment necessari que als 8 segons de metratge Lautner aparegui sense samarreta amb una excusa peregrina i si costa tant fer un maquillatge als vampirs mascles que no faci plorar només veure’ls. També confessaria que ella i altres dels seus companys crítics se’ls escapava aquell riure nerviós de vergonya aliena en sentir algunes frases que s’hi diuen o es mostraria inquieta davant les idees “progressistes” de Meyer respecte al fet de mantenir-se verge fins al matrimoni o la seva posició antiabort malgrat tot.

En canvi la crítica amb pell de fan trobaria que la boda entre Edward i Bella és el moment cinematogràfic que molts han estat esperant durant molt temps, que és un film que explica esdeveniments molt importants per la saga i pel seu desenllaç i que, en el fons, només es tracta d’un film que parla de l’amor, sobrenatural o no, però etern i disposat a fer tots els sacrificis que calgui.

Crepúsculo Amanecer Pattinson Stewart

En resum, neòfits, crítics recalcitrants i detractors en general allunyeu-vos de les sales on s’hi projecta el film perquè és el mateix de sempre i si ja no us ha agradat no ho solucionarem a la quarta pel·lícula. Fans, seguidors i adoradors entreu, seieu i gaudiu d’aquest film perquè és el principi del final de la saga cinematogràfica.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies