"La esposa del tigre" de Tea Obreht
7Valoració

Natalia és una jove doctora que recorre un país  que es pot identificar com la Sèrbia de després de la guerra de Iugoslàvia per distribuir medicaments i iniciar una campanya de vacunació. En el curs del seu viatge rep la notícia de la mort del seu avi, amb qui estava molt unida, i això li porta al cap records i històries que ell li havia explicat.

Aquest novel·la de la debutant Tea Obreht transcorre en dos nivells temporals, el present de la protagonista narrant les seves aventures durant la campanya de vacunació i el passat amb les històries de l’avi de Natalia, en diferents moments de la vida de l’home. És una novel·la que recull tradicions i històries locals per construir un univers propi i diferenciat ple de personatges originals, com l’Home Immortal o un tigre que s’escapa del zoo després del bombardeig de l’aviació alemanya a la Segona Guerra Mundial. Aquests personatges seran protagonistes de la vida de l’avi de Natalia i en conseqüència també formaran part de la vida de la noia que mai podrà oblidar les misterioses històries que el seu avi li va explicar.

Tea Obreht és una veu nova i molt jove, plena de força i d’un estil descriptiu que estimula els sentits i la imaginació. Domina la cultura i la història locals i no dubta en enriquir-la amb narracions sorgides de la seva imaginació que estan tan ben integrades amb la realitat que semblen inseparables. A més, domina a la perfecció l’ús de diferents línies temporals i en cap moment les històries i els personatges es confonen, tot i que a estones la novel·la és molt coral i els salts en el temps molt acusats. L’únic punt negatiu que es pot trobar a la novel·la és que no acaba d’emocionar i deixa al lector una mica a la superfície d’uns fets que es segueixen però que no acaben d’implicar-lo.

La esposa del tigre és un bon debut i la promesa d’obres encara millors, més completes, que emocionin i es desenvolupin amb milers de nivells de lectura. És una oportunitat fantàstica per començar a seguir a una autora que d’aquí a uns anys és més que probable tothom llegeixi i acabi sent adaptada al cinema.


Editorial: Random House Mondadori
ISBN: 9788439722441
Pàgines: 336 pàgines
Preu: 19,90€

Téa Obreht va néixer el 1985 a l'antiga Iugoslàvia, i va passar la seva infantesa a Xipre i Egipte abans d’emigrar als Estats Units el 1997. Els seus escrits han estat publicats a The New Yorker, The Atlantic, Harper, Zoetrope: All-Story, The New York Times i The Guardian, i han estat recollits a Best American Short Stories. La seva primera novel·la és La esposa del tigre.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X