"Siempre el mismo día" de David Nicholls
7Valoració

L’ Emma i el Dexter es coneixen la nit del 15 de juliol de 1988, durant la seva festa de graduació a la Universitat. Tenen vint anys, acaben de llicenciar-se i tenen tota la vida per endavant.

En Dexter és un noi frívol amb una bona posició social, mentre que l’Emma està enfadada amb el món i és políticament radical. Encara que al dia següent es separen,  no poden deixar de pensar l’un en l’altre: en Dex es pren un any sabàtic per recorre Europa, i l’Em es queda a Edimburg a treballar. Durant els següents vint anys, l’Em i en Dex es seguiran trobant cada 15 de juliol. I mentre es va renovant el veritable significat d’aquell dia crucial, tots dos patiran alts i baixos, separacions, trobades i alegries.

Una novel·la dividida magistralment en cinc parts, les quals recullen les vivències tant conjuntes com per separat dels protagonistes. Unes vivències que reflecteixen una realitat molt ben definida en els seus títols: “Vint i pocs”, “Vint i molts”, “Trenta pocs”, “Quaranta i tants”, ” Tres aniversaris”.

Són dos caràcters oposats, una ancora l’un per l’altre, però dessincronitzats la major part del temps. Ell és un “pijo”, àvid de fama i notorietat fins que madura (tard com sempre), ella és una persona que no es valora i es considera causa perduda fins que descobreix el seu autèntic jo. Una relació d’amistat que penja d’un fil en quant els sentiments es confonen.

Són històries molt viscudes, molt ben relatades i definides, riques en experiències i plausibles, tancades en el que ara entenem com les crisis de l’edat. Amb un final que no m’esperava, però real com la vida mateixa.

La veritat és que em va cridar l’atenció la portada, ja que és el cartell de la pel·lícula que adapta el llibre. Pensava anar-la a veure, però després de llegir el llibre no ho crec pas. És el resum de dues vides, de dues dècades i crec que cal llegir-lo amb calma i la veritat és que no se si em va molt de gust que m’ho barregin tot en menys de dues hores. M’agraden la meva Em i el meu Dex.

Us recomano, si teniu paciència, llegir capítol a capítol, així dona la sensació d’espai en el temps, per ells un any però pel lector una estona.  Molt interessant, sembla que no però us asseguro que enganxa. La veritat és que tots tenim, depenent de la situació, una mica de cada un d’ells.


Editorial: Maeva
ISBN: 9788492695782
Pàgines: 432 pàgines
Preu: 20 € / 10 € edició butxaca

David Nicholls va néixer el 1966 a Hampshire, Anglaterra. Després d’haver estudiat literatura anglesa i teatre a la Universitat de Bristol, va iniciar una brillant carrera com a guionista a la BBC.
L’any 2003 va publicar la seva primera novel·la, Starter For Ten, que ell mateix va adaptar per a la gran pantalla. Com a guionista a signat diverses series per a la televisió britànica i la pel·lícula Circulo de engaños. Amb Siempre el mismo dia, que ha sigut publicada a més de 30 països i amb una adaptació al cinema per part de Lone Scherfig, Nicholls ha entrat a la llista dels llibres més venuts a Anglaterra i als Estats Units.
Actualment està escrivint la seva quarta novel·la i un guió del clàssic de Charles Dickens Grans Esperances.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies