“Person of interest” associada als noms de Jonathan Nolan, J.J. Abrams i Michael Emerson (el Benjamin Linus de “Lost“, era una de les estrenes més esperades d’aquesta temporada. Un thriller/drama d’acció de la CBS ambientat a la Nova York posterior a l’11S i amb dos protagonistes molt clars.

Dos protagonistes que són, per una banda John Reese (Jim Caviezel) un ex-agent de la CIA, apartat per voluntat pròpia de la societat per culpa d’un passat traumàtic i donat per mort i per l’altra Finch (Michael Emerson), un enginyer informàtic carregat de diners que va construir un programa informàtic capaç de predir crims i connectat a qualsevol càmera, mòbil o dispositiu existent, fer que el converteix en una mena de Gran Hermano que tot ho veu, tot ho sap.

Dos personatges que en un moment determinat del capítol pilot coincideixen i s’associen per evitar crims, però no grans crims, sinó petits crims irrellevants pel govern i associats a una persona -les persones d’interès del títol- que queda identificada pel programa informàtic gràcies al número de la seguretat social. D’aquesta manera Finch es converteix en el cap pensant i Reese en l’executor dur. Amb les dades que els donarà el programa però no sabran mai si la persona identificada serà víctima o botxí en el crim pronosticat.

Person of interest J.J. Abrams Johathan Nolan Michael Emerson

Person of interest” és un típic procedimental. Cada capítol el programa informàtic genera el número de la seguretat social d’una d’aquestes persones d’interès. La parella formada per Finch i Reese es posaran en marxar per treure l’entrellat i descobrir si aquesta persona podria ser la víctima o si, en canvi, pot ser l’autora del crim. Cada capítol tanca el cas. A banda del cas la sèrie mostra, o hauria de fer-ho, el passat misteriós d’aquests homes que els ha convertit en el que són, dos personatges a banda de la societat. Una policia, la detectiu Carter (Taraji P. Henson) qui deté Reese després d’una escena una mica Rambo en un vagó de metro, serà l’única que els segueixi la pista i qui mirarà de descobrir que amaga aquell home.

De sèries tipus procedimental en tenim un munt i com ja sabeu els habituals, el seu èxit es basa més sobretot en la química que l’espectador desenvolupi amb els seus protagonistes i de com enganxi la història global existent fora de cada cas concret. En el meu cas aquesta sèrie ha estat una de les decepcions de la temporada. No hi he connectat gens, i els capítols que he vist m’han avorrit de manera espectacular. Els casos i el seu desenvolupament no em criden prou l’atenció. El personatge del Reese em transmet una fredor amb la que no combrego. Només en Finch em crida prou l’atenció com per preocupar-me que amaga, però no em compensa l’avorriment que em provoca la resta. La sèrie pateix per previsible, i encara que resol prou bé les escenes d’acció, la resta de desenvolupament peca de lent. Podria salvar-ho aquest anar descobrint els dos personatges protagonistes i les històries que amaguen, però aquest descobriment no acaba d’avançar de manera suficient, al menys no per mi.

Person of interest J.J. Abrams Johathan Nolan Michael Emerson

La sèrie, que ha aconseguit temporada completa, però és una d’aquelles que ha generat polèmica i grans discussions en els blocs de sèrie. Sembla que no hi ha terme mig, o t’agrada o no, i la deixes de veure. El meu cas serà el segon, però així i tot us convido a donar-hi una oportunitat. La sèrie ha tingut bones audiències reunint una mitjana de 12 milions d’espectadors cada setmana. Els seus drets els ha comprat La sexta que l’estrenarà el 16 de novembre.PERSON OF INTEREST

Creador: J.J. Abrams, Jonathan Nolan
Guió: Denise Thé, Jonathan Nolan, Greg Plageman i Patrick Harbinson
Director: Charles Beeson, David Semel, Richard J. Lewis i Steven DePaul
Intèrprets: Jim Caviezel, Taraji P. Henson, Kevin Chapman i Michael Emerson
Música: Ramin Djawadi
Durada dels capítols: 43 minuts
Data d'estrena: 22 de setembre de 2011

Web oficial


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X