Com va la vida? Punset Buenafuente TV3

Andreu Buenafuente i Eduard Punset es van trobar ahir a TV3 per parlar de la vida i de la mort, de la crisi i també de les bactèries. Una conversa que era la primera de les dues previstes pels dimarts de TV3, amb aquest “Com va la vida?” que demostrar que una altra televisió és possible i que el públic la segueix perfectament.

Per ser conseqüent amb el programa hauria de fer les frases d’aquesta crítica començant-les en català pero acabandolas en castellano. Així és Punset un home amb la ment a 1000 km/h, que passa d’un idioma a l’altre amb la mateixa velocitat que passa d’un tema a l’altre per aturar-se de cop i volta  i preguntar amb rostre innocent i un somriure burleta “De què estàvem parlant?”.

Com va la vida?”  va ser una mescla perfecte entre l’enyorat monòleg de l’Andreu, el fill pròdig que tornava a casa; un savi boig que sap fer pensar i somriure, un plató i una realització esplèndida i un cara a cara que segur que van envejar els dos representants polítics d’un altre cara a cara molt diferent.

Com va la vida? Punset Buenafuente TV3

Des de la careta, amb el tema “Món boig”, interpretat per Mel passant per la realització es notava que era un programa diferent i fet amb moltíssima cura.  Un plató que il·lustrava la conversa entre Buenafuente i Punset amb projeccions mitjançant la tècnica del “mapping” i que a internet recollia elogis i comparatives, i sortia guanyant per golejada,  amb el del Debat polític del passat dilluns.

Una frase habitual com a punt de partida, d’aquelles que tots hem utilitzat alguna vegada quan et trobes un conegut al carrer. Aquell “Com et va la vida?” que acostuma a donar peu a una resposta de compromís, perquè normalment no tenim ganes d’explicar com ens va realment la vida o pensem que a l’altre no l’importa, però que en el cas d’una associació com la d’en Punset i en Buenafuente dóna peu a una conversa sobre la vida i la mort, la crisi, la ciència i el coneixement…i els bacteris i el trilobites. Molts temes i moltes preguntes suggerides pels mateixos espectadors a través d’internet els dies abans. Tot plegat va donar peu a una conversa que atrapava i sorprenia i que plàcidament distreia fent fluir el temps en aquesta terra que gira a 250 km/s. Sense crits, cosa no massa habitual a la televisió actual, un diàleg entre dos homes que es respecten i admiren mútuament asseguts un enfront de l’altre. Una acumulació de sentències sorprenents que et feien somriure i al mateix temps pensar: “com no se m’havia acudit abans” perquè tenen una lògica innegable quan un hi pensa. Frases com “Abans de la mort hi ha la vida”, “Anem llençats per l’espai. No tenim domicili fix” -per això vas tant despentinat, va ser la rèplica de l’Andreu, “Vosaltres els homínids…” -perquè està clar que ell és d’un altre planeta,  “La crisi no és planetària perquè no hi ha dèficit amb Neptuno o Saturno”, “És millor una amiga o un amic que un fàrmac” o “Si vols no pensar en res, prova de mirar-te el nas”. Tot plegat excèntric, surrealista, fantàstic.

Com va la vida? Punset Buenafuente TV3

La rebuda a la xarxa del programa també va tenir molt d’èxit. El hashtag #comvalavida va ser el Trending Topic de la nit i la gran majoria de comentaris eren favorables i es mostraven encantats per la conversa:

#comvalavida? gran conversa! amb ganes de veure la segona part.

Excelso Punset, grandioso Buenafuente. Vuelvo a creer en la TV #comvalavida

Va ser el primer dels dos programes que hi ha previstos. La segona trobada, el pròxim dimarts, 15 de novembre. La primera entrega de l’espai va ser seguit per una mitjana de 694.000 espectadors, amb una quota del 22,5%, i va ser el segon programa més vist del dia a Catalunya, només superat per l”APM?’, que va batre el seu rècord de la temporada, amb una mitjana de 724.000 espectadors i el 22,8% de quota.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies