Situada al barri novaiorquès de Brooklyn, la sèrie narra les vides de dues cambreres d’origen ben diferent. Max (Kat Dennings), prové d’una família de classe treballadora, compagina el restaurant amb un altre treball com a mainadera i econòmicament sempre està al límit. Caroline (Beth Behrs) és de classe alta, sempre ha viscut en un ambient refinat i s’ha beneficiat de la fortuna del seu pare. Quan és empresonat per haver creat tot un sistema similar al de Bernard Maddoff, Caroline es quedarà sense res i haurà de guanyar-se la vida. Es trobarà per casualitat amb Max que decidirà ajudar-la tot i que és el tipus de persona que més odia.

Les vides dels dos personatges queden llavors lligades i acaben vivint i treballant juntes. Quan Caroline s’adona que Max té una habilitat fantàstica per fer cupcakes li proposa estalviar per posar en marxa un negoci que les ajudi a canviar les seves vides. Caroline calcula que necessitaran reunir 250.000 dòlars i Max creu que el somni és massa irrealitzable, tot i que decidirà seguir a la seva nova companya i esperar que les coses vagin millor.

2 broke girls és una comèdia que basa el seu funcionament en els diàlegs àcids dels personatges i la química de les dues protagonistes. Max i Caroline funcionen bé juntes, pel contrast que suposa el seu origen i la manera d’entendre la vida: Max ha viscut sempre en entorns durs i això fa que respongui a tot amb ironia i desencant, mentre que Caroline té una visió optimista de les coses i confia en que tot pot arreglar-se. La seva convivència, però, farà evolucionar el seu caràcter, aportant esperança a Max i un sentit de la realitat més acurat a Caroline. L’experiència millorarà a les dues noies, tot i que els conflictes entre elles seran continus i constitueixen el motor de la sèrie.  La història dels cupcakes, que inicialment és una excusa per donar un objectiu als personatges, formarà part de la trama de molts capítols de manera directa, a mesura que les protagonistes van prenent decisions que justifiquen i suporten el seu projecte empresarial.

Totes les comèdies no corals sempre tenen un conjunt de secundaris de nivell per tal d’equilibrar la sèrie i evitar que tot el pes recaigui en els protagonistes. 2 broke girls ho intenta però els secundaris no són el seu punt fort: un cuiner que s’insinua contínuament a les noies, el cap del restaurant , un coreà, que intenta adequar-se al mode de vida americà o la dona rica que contracta massatges pels seus fills. El problema dels secundaris és que són personatges d’un sol acudit, repetit contínuament des del primer episodi i que al tercer ja resulten evidents i gens graciosos. Afortunadament, a mesura que avança la sèrie, els guionistes comencen a introduir altres personatges, possibles interessos romàntics per les protagonistes, que aporten varietat al repartiment.

2 broke girls CBS Kat Dennings

2 broke girls és una comèdia que em provoca sentiments trobats. D’una banda,  em sembla divertit i interessant seguir les aventures de les dues noies, té diàlegs molt ocurrents i dues protagonistes que funcionen per contrast però que també evolucionen. De l’altra hi ha alguns acudits una mica vergonyosos, moments massa reiteratius i un excés de riures enllaunats que no ajuden a mantenir el to còmic que necessita la sèrie. Tot i així, són problemes que han estat ressenyats en moltes de les crítiques que s’han fet de la sèrie i són de fàcil resolució. És destacable el treball de les dues protagonistes, Kat Dennings i Beth Behrs, perfectes en els seus personatges, aportant personalitat i una gran comicitat a uns guions que de vegades no són tan perfectes com seria desitjable.

La recepció del públic ha estat molt bona des del primer capítol, ajudant a consolidar a la cadena (CBS) el bloc de comèdies que tenen el dilluns entre 8 i 10 de la nit. El primer capítol, que es va emetre a continuació de l’estrena de 2 hombres y medio sense Charlie Sheen, va acumular més de 19 milions d’espectadors, el millor debut d’una comèdia des de 2001. Les audiències, tot i baixar en setmanes posteriors, són excel·lents i actualment la sèrie ocupa la quarta posició en el top 10 de comèdies per número d’espectadors, per sonta de 2 hombres y medio, Modern Family y The Big Bang Theory. Aquestes xifres han ajudat a que la cadena hagi confirmat temporada completa per la sèrie i la més que probable renovació per una propera temporada.

2 broke girls CBS Kat Dennings

Sembla que Max i Caroline han arribat per quedar-se i personalment crec que és una bona notícia. És una producció que amb pocs canvis es pot convertir en una sèrie molt divertida, sense pretensions, una més de les comèdies de curta durada que ens fan passar una molt bona estona.

La sèrie s’emet els divendres a les 22:15 per TNT sota el nom 2 chicas sin blanca i és més que probable que acabi aterrant a algun dels canals de la TDT.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies